lotto

I kveld skal de ringe 48 ekstra Lotto-millionærer - se video

Vinnerteamet som skal ringe rundt 48 ekstra Lotto-millionærer på selveste påskeaften er med på dugnaden. Slik forbereder de seg hjemmefra.

Lotto_supertrekning_hjemmekontorSkjermdump: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingAne-MarthePedersenPublisert:3. april 2020Endret:2. januar 2023

Siden 13. mars har de aller fleste av Norsk Tippings ansatte jobbet hjemmefra. Det betyr at forberedelsene til årets første Supertrekning i Lotto - der 48 ekstra millionvinnere skal ringes påskeaften - har vært spesielle. Likevel: Vinnerteamet er godt forberedt. Er du klar?

Spill Lotto her!

Forberedelser fra hjemmekontor

Årets første Supertrekning blir noe annerledes sammenlignet med tidligere. Teamet som skal ringe vil ha god avstand til hverandre, og kun et fåtall av personer vil være fysisk til stede på Norsk Tippings kontorlokale den aktuelle lørdagen. Resten av teamet vil ringe vinnere fra sine hjemmekontorer. Likevel vil alle påskeaftens ferske Lotto-millionærer få oppringing fra vinnernummeret 625 60 000. 

- Forberedelser fra hjemmekontor har fungert fint og vi gleder oss veldig til å ringe ferske Lotto-millionærer på påskeaften. Godt samarbeid og nye løsninger gjør det mulig å gjennomføre Supertrekningen på en god måte. Teamet og Telefonen fra Hamar er klare, sier trekningsredaktør Pie-Christine Skagsoset Norseng, som er blant de som skal ringe nye Lotto-millionærer på påskeaften. 

Husk å lagre vinnernummeret

Siden Lottos oppstart i 1986 er over 6500 nordmenn blitt Lotto-millionærer. Påskeaften vil dette antallet øke ytterligere. Mange av de vi ringer kjenner igjen Norsk Tippings vinnernummer, men det er også noen som tar opp røret med en viss skepsis. Derfor har vi et tips til deg! Lagre vinnernummeret 625 60 000, så vet du at det venter gode nyheter i andre enden.Trenger du inspirasjon til hva du kan lagre vinnernummeret som? Her finner du en oversikt.

Hvordan være med på Supertrekning?

For å bli en av de ekstra millionærene på Supertrekning trenger du ikke å ha syv rette i Lotto. Vinnerne trekkes tilfeldig ut blant alle Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 21. desember, og innen klokka 18:00, 11. april.

Spiller du Lotto nå til helgen er du også automatisk med på Supertrekning på påskeaften!

Kjøp Lotto-kupong her!

Lykke til!

            

Vinnersannsynlighet Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

    

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler