lotto

Syv Lotto-millionærer så langt i år

Vi er så vidt inne i februar måned, men kan allerede se tilbake på fire Lotto-lørdager med tilsammen syv rykende ferske Lotto-millionærer.

LOTTE: Trekningsmaskinen Lotte trekker nye tall på lørdag.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. februar 2024

Lørdag 3. februar er det klart for den femte Lotto-trekningen i 2024. Vi lader opp med å ta et aldri så lite tilbakeblikk på Lotto-året så langt og de syv årsferske Lotto-millionærene.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Skrudde traktor før millionbeskjeden

De to ferskeste Lotto-millionærene fikk vi lørdag 27. januar. En mann fra Gloppen i Vestland og en mann fra Harstad i Troms – begge i 50-årene – var de eneste som hadde alle sju rette. De delte dermed førstepremiepotten og satt igjen med en pen premie på nøyaktig 7 314 945 kroner hver.

Vinneren fra Gloppen hadde nettopp kommet seg innendørs etter å ha vært ute og skrudd på en traktor da han fikk Telefonen fra Hamar samme kveld.

– Jøsses, det er jo helt utrolig. Jeg må nesten støtte meg litt til veggen her. Fyttirakkern, lo han glad.

Noe av premien skulle brukes til å nedbetale lån. Hva han skulle gjøre med resten trengte han litt mer tid til å tenke over.

Vant 15 mill. alene

Under årets tredje Lotto-trekning endte en kvinne fra Østfold opp som alenevinner av premien på hele 15 285 640 kroner. Hun ble forståelig nok rimelig overrasket over telefonen hun fikk.

– Norsk Tipping? Nå ble jeg litt satt ut, sa kvinnen da hun forstod hvem som ringte. Hun hadde nemlig ikke fått med seg at hun nå var blitt Lotto-millionær.

– Er jeg det? Kjære vene ... Hvor stor premie er det? spurte hun Norsk Tippings budbringer, som både kunne bekrefte og opplyse om premiestørrelsen.

– Ååå ... Det er jo en helt vill sum. Det var en fin lørdag, svarte vinneren mens hun kjempet mot gledestårene.

Den nybakte Lotto-millionæren kunne fortelle at drømmen om et eget hus nå kom til å bli en realitet, og at hun også ville hjelpe familien med penger.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ble Lotto-millionær i bilen

Lørdag 13. januar ble førstepremiepotten delt mellom to heldige kvinner. De ferske Lotto-millionærene fra Lillestrøm i Akershus og Tromsø i Troms endte opp med en premie på 7 528 790 kroner hver.

Den 44 år gamle kvinnen fra Lillestrøm befant seg i bilen med mannen da Norsk Tipping slo på tråden etter trekningen.

– Herregud, jeg skjelver. Så utrolig flaks! Dette hadde jeg aldri trodd at ville skje. Det er helt utrolig, jublet vinneren glad.

– Det er lykkekupongen min det der, sa kvinnen mens hun dobbeltsjekket i Norsk Tipping-appen.

– Det står her også. Jeg har virkelig vunnet 7,5 millioner kroner i Lotto. Det her må jeg ta «screenshot» av.

– Bra vi har stoppet bilen nå, humret mannen i bakgrunnen, som også begynte å tro på det litt spesielle budskapet.

Så sin egen Lotto-rekke på tv

Årets to første Lotto-millionærer fikk vi under årets første Lotto-trekning lørdag 6. januar. En mann fra Kongsvinger i Innlandet og en kvinne fra Ullensvang i Vestland delte førstepremiepotten og endte opp med en premie på 7 401 175 kroner hver.

Mannen fra Kongsvinger så med egne øyne at tallrekken hans ble trukket ut under tv-sendingen.

– Det var veldig merkelig. Jeg så tallene og kjente igjen den ene rekka på kupongen, fortalte vinneren.

– Det var litt mye å ta inn, egentlig. Men nå som du har ringt og bekreftet det, klarer jeg å forstå at det er sant, sa han fornøyd.

Premien skulle inn på sparekonto men også deles med barna.

Ca. 14 mill. på lørdag

Lørdag 3. februar kjører vi i gang månedens første og årets femte Lotto-trekning. Som vanlig ligger det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som skulle være så heldige å ha alle sju rette.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler