flaxvinnerhistorie

To ble Flax-millionærer på samme dag: – Jeg har egentlig aldri flaks

På samme dag skrapte to heldige vinnere frem hver sin millionpremie på MillionFlax.

MILLIONFLAX: De to heldige vant på vinterens MillionFlax. Nå er sommerutgaven ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet (Mannen på bildet er ikke en av vinnerne).Foto: Christian Dybendal
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:7. mai 2024

Starten på den første uken i mai ble ekstra spesiell for to heldige personer fra hver sin del av landet. På hvert sitt MillionFlax-lodd skrapte de frem hver sin toppremie på 1 million kroner.

En kvinne (27) fra Kristiansund i Møre og Romsdal og en mann i 50-årene fra Kongsvinger i Innlandet ble dermed de sjette og sjuende millionvinnerne på vintervarianten av MillionFlax.

Kjøpte million-lodd på jobbreise

En kvinne (27) fra Kristiansund var på jobbreise i Tromsø da hun bestemte seg for å kjøpe MillionFlax.

På et av loddene dukket det opp tre million-symboler og dermed en toppremie på 1 million kroner.

– Det er helt uvirkelig. Det har begynt å gå opp for meg nå, men samtidig er det helt utrolig, stråler 27-åringen da vi snakker med henne noen timer etter at hun hevet loddet i appen.

– Da det var to million-symboler tenkte jeg at det var helt usannsynlig, men så kom det tredje frem. Da ble det stille en god stund. Det var en følelse av å ikke helt vite om jeg skulle tørre å tro på det, sier kristiansunderen og legger til:

– Jeg er vanligvis ikke en person som har flaks i noen ting, men denne gangen var det innertier.

På spørsmål om hva premien skal gå til har den ferske Flax-millionæren allerede gjort seg noen tanker.

– Planen er å bruke pengene på fremtiden min, forteller den fornuftige 27-åringen, som ønsker å være anonym.

– Kanskje det blir boligkjøp etter hvert eller noen investeringer som kan lønne seg i fremtiden.

Vinnerloddet kjøpte hun hos Kiwi Fredrik Langes gate.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Gjemte «millionen» i lommeboka

– Tusen takk! Det var en skikkelig overraskelse, ler kongsvingermannen da vi snakker med ham mandag 6. mai – samme dag som han hentet millionpremien sin på mobilen.

Underveis i samtalen kom det likevel frem at han skrapte frem toppgevinsten et par dager tidligere.

– Jeg kjøpte først to eller tre lodd, og vant seksti kroner. Så skulle jeg egentlig kjøpe to til, men han som jobbet ga meg fire. Jeg sa det var greit og kjøpte alle sammen, forklarer vinneren.

Det er han nok glad for nå, for det var nemlig på lodd nummer tre at milliongevinsten dukket opp. Det hører med til historien at han ventet helt til lørdag før han satte i gang med å skrape loddene, og da tre millionsymboler dukket opp på det tredje loddet begynte han å tvile på synet.

– Jeg måtte ha briller for å se nøyere, jeg tenkte at jeg kanskje så feil, ler kongsvingermannen.

Etter hvert slo han seg likevel til ro med at premien var et faktum. Den ferske millionvinneren endte dermed opp med å gjemme million-loddet i lommeboken frem til påfølgende mandag for så å kontakte Norsk Tipping, som tipset han om at han kunne heve premien selv med Norsk Tippings mobilapp.

Millionen hadde vinneren allerede planer for.

– Jeg skal betale ned på leiligheten, og så skal jeg gi en gave til han som solgte meg MillionFlax-loddene, sier vinneren før han legger til.

– Penger kommer og går. Det viktigste er venner. Man må ta vare på dem.

Vinnerloddet ble kjøpt på Joker Skarnes.

Norsk Tipping gratulerer begge de heldige Flax-millionærene!

Sommer-Flax er her

Sommerens MillionFlax kan nå kjøpes i over 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner landet over.

Flax kan også skrapes digitalt – dog uten skrapestøv.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler