Topp 10-lista fra 2019: - Stort å ringe rekordvinneren

I 2019 ble det satt ny rekord for premieutbetaling i Norsk Tippings spill. På topp 10-lista finner vi fem premier over 100 millioner kroner. 

SKJELVEN: I denne videoen ser du trekningsredaktør Pernille Storholm ta telefonen til rekordvinneren. - Jeg var litt "shaky", innrømmer hun.Foto: Christian Dybendal
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:17. desember 2019Endret:2. januar 2023

443,9 millioner kroner er en rekord for premieutbetaling hos Norsk Tipping - og den kom i 2019. En norsk spiller endte opp som alenevinner i Eurojackpot fredag 20. september (du kan se video fra telefonsamtalen  i videovinduet over).Den forrige rekorden fra 2017 ble dermed slått med nesten nøyaktig to millioner kroner. 

Se topp 10-lista over utbetalinger nederst i saken.

"Wow. Absurd. Surrealistisk. Sprøtt." Dette er eksempler på hva den nærmest sjokkerte mannen sa da vi ringte med nyheten om at 443.904.560 kroner var på vei inn på hans konto. 

Spill Eurojackpot før kl. 19.00 fredag!

Skjelven trekningsredaktør

Etter å ha fått summet seg litt, konstaterte vinneren at gevinsten skulle forvaltes på en god måte.

- En kan bli stum av mindre. Dette gir frihet og mange muligheter, men jeg må tenke meg godt om når jeg skal forvalte pengene, uttalte han. 

Rekordvinneren ble fulgt opp av Norsk Tipping i etterkant, i tillegg til at han fikk økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma, som rådgir Norsk Tipping sine vinnere som en nøytral tredjepart. 

Norsk Tippings Pernille Storholm Skaret var trekningsredaktør den kvelden da rekordpotten gikk. Med seks års fartstid som  gledesspreder, og med rundt 300 vinnertelefonen i sekken, har hun solid erfaring. Likevel: Hun innrømmer at hun var nervøs da hun gjorde seg klar til å ringe vinneren. 

- Jeg må si at jeg ble litt shaky. Det var veldig stort å ringe rekordtelefonen. Selv om jeg har snakket med millionvinnere ukentlig i flere år er det noe helt spesielt når det blir snakk om en premiesum på denne størrelsen, sier hun.

Hva med å bli Nabolaget-millionær fredag? Spill her!

Jubler, griner og blir helt stumme

- Hvordan forberedte du deg til denne samtalen?

- Hver vinnertelefon er unik, men forberedelsene til en samtale med en vinner av 443,9 millioner kroner er litt annerledes enn når vi ringer en vinner av 1 million kroner. Det å vinne en slik premie kan oppleves veldig overveldende, og det er viktig at vi i Norsk Tipping gir vinneren trygghet på at vi skal bistå blant annet juridisk, med finansiell veiledning og med sikkerhet. Det krever også litt ekstra innsats å overbevise vedkommende om at dette faktisk er sant.

 - Med så mange vinnertelefonener i beltet; hvordan plasserer denne seg i sammenligning med de andre?

- Det er denne jeg husker aller, aller best. Men det er mange andre minneverdige øyeblikk. Vi har jo vinnere som jubler, griner og blir helt stumme. Vi har ferske millionærer som også har vunnet milliongevinster tidligere. Folk som ikke tror på det vi sier, og mye mer.

- Hver eneste uke får vi i vinnerteamet lov til å være del av et øyeblikk som vinnerne våre antakelig husker for alltid – og det er veldig stort.

Husk Vikinglotto i kveld - spill her før kl. 18.00

(Vinnersannsynlighet for førstepremien i Vikinglotto er ca. 1:98 mill. Andrepremie ca. 1:14 mill. Sannsynligheten for å bli trukket ut som 1. premievinner i Joker er ca. 1:350.000 på onsdag og ca. 1:550.000 på lørdag.)

Relaterte artikler