eurojackpot

Tre Eurojackpot-millionærer tirsdag - nye muligheter i kveld

Å bli Eurojackpot-millionær betyr ikke nødvendigvis at en må prikke inn hele vinnerrekka. Det viste seg senest tirsdag - da tre nordmenn ble millionærer. Fredag er 1. premiepotten steget til ca. 499 millioner kroner.

STORPREMIE I SIKTE: Med nesten en halv milliard kroner i 1. premie, er det lov å sperre øynene opp hvis det ringer fra Norsk Tipping fredag kveld.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:28. april 2022Endret:3. januar 2023

– Tuller du nå, eller? Det er ikke mulig, sånt her kan da ikke skje? utbasunerte en forfjamset moldenser da Norsk Tipping slo på tråden sent tirsdag kveld - med følgende beskjed:

– Gratulerer - du har vunnet 9,1 millioner kroner i Eurojackpot. 

Mannen var en av tre spillere som hentet hjem 2. premie i spillrunden. I tillegg til ham, var det en mann fra Trøndelag og en spiller fra Tsjekkia som sikret seg samme sum. 

1. premiepotten fredag 29. april er på ca. 499 millioner kroner. Eurojackpot har spillefrist tirsdag og fredag kl. 19.00.

– Helt tullete

Etter oppfordring fra Norsk Tipping, sjekket mannen selv resultatet på mobilappen - og da gikk det for alvor inn. 

– Man går jo rundt og fantaserer om hva man skulle gjort dersom man får en sånn telefon. Det er helt uvirkelig. Nå skal jeg skynde meg å ringe hjem til fruen før hun legger seg. Det spørs om jeg tar fra henne nattesøvnen nå, sa en humrende millionær. 

Litt lenger nord - i nabofylket Trøndelag - ble det etter hvert også god stemning. Trønderen trodde først det var telefonsalg, og svarte derfor ikke det første anropet fra Norsk Tipping. Men etter at kona fikk sjekket nummeret, var han rask på labben da anrop nummer to kom. 

LES OGSÅ: Slik reagerte kvinnen som vant 436,2 millioner kroner i Eurojackpot

– Det er helt tullete. Og så på en tirsdag da. Jeg tror ikke jeg skjønner det helt. Nå ble jeg varm, jeg, sa trønderen - mens han nærmest gapskrattet i den andre enden av tTelefonen fra Hamar. 

Hva han skulle bruke deler av premien på var allerede klinkende klart:

– Jeg skal kjøpe meg bobil. Det har jeg ønsket meg i mange år.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Litt voldsomt

Tirsdagens tredje millionvinner var en kar fra Elverum i Innlandet. Han var kveldens vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Etter å ha prøvd å få tak i mannen tirsdag kveld - uten å lykkes - måtte vi gjøre nye forsøk onsdag. Etter hvert svarte vinneren fra Østerdalen - og da hadde også hann fått med seg at det var gode nyheter i vente. 

– Det er litt voldsomt å vinne så mye penger, men for all del: veldig artig, sa en glad millionvinner. 

– Hvordan skal pengene brukes?

– De skal brukes fornuftig, det er det ingen tvil om. Boligen skal pusses opp, og så skal det deles med familien. Etter hvert blir det nok også en liten feiring.

Eurojackpot har spillefrist tirsdag og fredag kl. 19.00

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler