flaxvinnerhistorie

Vant toppremien i MillionFlax – begynte å tørke støv

En kvinne fra Tønsberg skrapte seg frem til 1 million kroner i MillionFlax, og da fant hun frem støvfilla.

BLE MILLIONÆR: En kvinne fra Tønsberg dro inn 1 million kroner på MillionFlax.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. oktober 2023

Kvinnen fra Tønsberg sier hun ikke pleier å kjøpe Flax så ofte, men fredag kjøpte hun seg noen digitale Flax-lodd på mobiltelefonen sin.

– Jeg kjøpte et par MillionFlax-lodd. Det første vant jeg ikke på, men det andre vant jeg 1 million på. Det var en helt merkelig følelse. Jeg bare satt der og så på skjermen, jeg turte ikke røre telefonen på en stund, forteller kvinnen og humrer litt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sank inn etter hvert

Den nybakte Flax-millionæren sier det var et lite sjokk å vinne så mange penger og var nok

– Jeg gikk litt rundt meg sjøl og begynte å tørke støv. Jeg skjønte jo etter hvert at jeg hadde vunnet. Jeg synes det er kjempekult, sier kvinnen.

– Har du tenkt på hva du har lyst til å bruke gevinsten på?

– Jeg skal i hvert fall bruke noe av pengene til å nedbetale gjeld, så får jeg tenke litt over resten, sier kvinnen.

Norsk Tipping gratulerer den heldige vinneren!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mystisk og kryptisk

Illustrasjonen på høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han er opprinnelig fra Ålesund, men jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen.

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak illustrasjonen på høstens MillionFlax.Foto: Privat

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

Å få i oppdrag å lage en illustrasjon til høstvarianten av årets MillionFlax, var ikke en årstid han var misfornøyd med.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler