vikinglotto

Rykende fersk førstepremiepott – dette er årets førstepremievinnere

Forrige uke ble en finsk spiller årets femte førstepremievinner i Vikinglotto. Onsdag er det klart for ny trekning med en helt fersk førstepremiepott på ca. 34 millioner kroner.

HVER ONSDAG: Hver eneste onsdag, året rundt, er det Vikinglotto-trekning. Får vi flere norske Vikinglotto-millionærer i trekningen onsdag 21. juni?Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. juni 2023

Forrige uke kunne en finne slippe jubelen løs etter å ha vunnet hele førstepremiepotten i Vikinglotto på 75 millioner kroner. Finnen ble dermed den femte førstepremievinneren i 2023.

For femte gang i år gikk førstepremiepotten tilbake til start og er nå på ca. 34 millioner kroner før Vikinglotto-trekning 21. juni.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Fem førstepremievinnere i 2023

Fem ganger så langt i år har en heldig Vikinglotto-spiller prikket inn 6+1 rette og vunnet førstepremiepotten i Vikinglotto. To av førstepremievinnerne er fra Finland, mens de tre andre er fra Norge.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Først i verden

Onsdag 17. mars 1993 markerer starten for Vikinglotto, og Norge har vært med helt siden starten. Vikinglotto var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger, og i tillegg til Norge var Sverige, Finland, Island og Danmark med på å starte opp spillet i 93.

I dag teller det som heter Vikinglotto-alliansen ti land: Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Slovenia og Belgia.

Premieutbetalinger på nesten 10 milliarder kroner

Hvis en legger sammen alle millionpremiene som har blitt utbetalt i de 30 årene, er summen nesten 10 milliarder kroner.

Den aller største utbetalingen i Vikinglottos historie kom 15. november 2017, da en Oslo-kvinne var den eneste som prikket inn 6+1 retteRekorden lød på 341 millioner kroner. Vinneren så fram til å dra på spa for å få ned høye skuldre etter telefonsamtalene med Norsk Tipping.

Onsdagens potter

Onsdag 21. juni er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 34 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 2,7 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler