vikinglotto

22-åring knep storgevinst sist onsdag - førstepremiepotten fortsatt i taket

Vi går inn i den tredje uken der førstepremien i Vikinglotto er på sitt høyeste med 293 millioner kroner. Andrepremiepotten er på ca. 26 mill.

MAKSTAKET: Førstepremiepotten i Vikinglotto er på ca. 293 mill. kroner onsdag.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:4. desember 2023

Onsdag 29. november var det ingen som fikk 6+1 rette og kapret førstepremien. Men en norsk 22-åring hadde virkelig hellet med seg da han vant 13 542 235 kroner i andrepremie med 6 rette.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

– Tenk å vinne så mye

Mannen fra Viken hadde ikke sjekket kupongen sin da vi snakket med ham onsdag kveld.

– Jeg pleier ikke levere Vikinglotto så ofte, men jeg tenkte jeg skulle prøve med en kupong i dag. Dette er ikke til å tro. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Tenk å vinne så mye, sier mannen fornøyd.

Han forteller at han er student. På spørsmål om hva han skal gjøre med gevinsten svarer han dette:

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg. Jeg vet ikke helt, men kanskje kjøper jeg meg en bil. Vi får se, sier han.

– Får du sove i natt nå?

– Jeg vet ikke, men jeg håper det, humrer den nybakte Vikinglotto-millionæren.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Får vi en norsk alenevinner onsdag 6. desember, vil vedkommende få utbetalt den fjerde største Vikinglotto-premien noensinne her i Norge.

Den aller største Vikinglotto-utbetalingen til en nordmann er på 341,2 millioner kroner og gikk til en kvinne fra Oslo for seks år siden.

Den nest største utbetalingen er på 319,3 millioner kroner og gikk til en mann i april 2018, mens den tredje største utbetalingen kom på selveste lille julaften i 2020. Da var det en kvinne fra Østlandet som vant 210 millioner kroner.

Har nådd makstaket

Førstepremiepotten har nådd makstaket på 25 mill. euro. Dette tilsvarer ca. 293 millioner kroner, og blir førstepremiepotten i Vikinglotto onsdag 6. desember. Det overskytende beløpet fra trekningen 29. november er overført til andrepremiepotten som blir på ca. 26 millioner kroner.

Lykke til.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler