vikinglottofremside

I kveld: Maksimal førstepremiepott og stor andrepremiepott – hva skjer dersom du vinner?

Førstepremiepotten har nådd premietaket på ca. 293 millioner kroner. Dermed har det dryppet noen millioner ned til andrepremiepotten som nå er på ca. 17 mill.

VIKINGLOTTO: Onsdag kan vi få en norsk vinner av maksimal førstepremiepott på ca. 293 millioner kroner.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:20. november 2023Endret:22. november 2023

Heller ikke forrige onsdag var det noen som forsynte seg av førstepremiepotten i Vikinglotto.

Nå har potten nådd makstaket, og som et resultat av det vokser andrepremiepotten. Henholdsvis ca. 293 millioner kroner og ca. 17 millioner kroner er i spill før trekningen onsdag 22. november.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Hva skjer dersom du vinner nærmere 300 millioner kroner?

Å plutselig få nær 300 millioner kroner inn på kontoen er, for de aller fleste, en helt surrealistisk tanke. Derfor er vi rigget for å bistå eventuelle norske multimillionærer på best mulig måte.

Ingrid Roterud Mathisen, dama i Norsk Tipping alle vil gi telefonnummeret sitt til, er ansvarlig for trekningsprosessene. Hun har flere hundre samtaler med vinnere i ulike premieklasser og bred erfaring med å ivareta vinnere på best mulig måte.

VIKINGLOTTO: Lotteri- og trekningsmaskingsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen konstaterer at det er en solid pott foran onsdagens trekning.Foto: Ola Thorset

Samtidig som drømmen går i oppfyllelse, dukker det også opp både spørsmål og noen bekymringer når du vinner svimlende millionbeløp.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn.

Vår støttespiller Dehn

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen.

Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet, og det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen. Deres første råd stiller vi oss bak:

– Det første rådet vårt er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger.

GODT IVARETATT: Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i advokatfirmaet Dehn er klare til å bistå norske spill-millionærer.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Så var det denne skatten, da

Det er ingen skatt på våre premier, men sannsynligvis vil du havne høyt opp på skattelista. Enten man vinner et beløp i millionklassen, hundremillionersklassen eller i milliardklassen dukker det naturligvis opp mange spørsmål. For de av oss som er så heldige å vinne flere millioner, kan det være godt å vite at advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik står til tjeneste og er klare til å hjelpe, og de er klare på følgende:

– Det er ingen skatt på selve gevinsten, uansett hvor stor den er. Skattelistene beregnes ut fra hvilken formue vinneren har per 31.12.

Hvor høyt vinneren kommer på skattelista som publiseres om litt under ett år, vil naturligvis avhenge av hvor mange andre i kommunen vinneren bor i som har enda mer formue enn vinneren.

– Det er ikke mulig å unnta formuen sin fra offentliggjøring i denne typen lister. Vinnere av de største gevinstene tenker ofte på dette spørsmålet, men vi har ikke fått tilbakemelding fra noen vinnere om at de har opplevd ubehagelig oppmerksomhet som følge av at navnet deres har havnet høyt i skattelistene.

Hvem blir den neste?

Det har gått 15 uker siden noen sikret seg førstepremiepotten i Vikinglotto. Da stakk en deltaker fra Danmark av med 33,4 millioner kroner. Potten var nemlig da på "sitt laveste" da førstepremiepotten gikk til en nordmann uka før. Onsdag 26. juli stakk nemlig en mann fra Viken av med hele førstepremiepotten på 105 millioner kroner – men siden disse trekningene er det ingen som har klart å gjette seg frem til den komplette tallrekka i Vikinglotto. Det betyr at potten har vokst og dersom en nordmann prikker inn alle tallene, vil vedkommende havne på topplista over de høyeste premieutbetalingene i spillet. Bare se her:

KjønnÅr vunnetPremiebeløp
Kvinne2017341,3 mill.
Mann2018319,3 mill.
Kvinne2020310,1 mill.
Kvinne2019221,4 mill.
Mann2013216,1 mill.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

25 millioner euro

I trekningen onsdag 22. november blir førstepremiepotten i Vikinglotto altså på ca. 293 millioner kroner (maksimal førstepremiepott er 25 mill. euro og følger gjeldende kurs på trekningsdag). 

Det overskytende beløpet fra forrige trekning ble overtført til andrepremiepotten, som dermed vil ligge på ca. 17 millioner kroner. Tar man sjansen på å trasse oddsene, må man huske å legge inn kupongen før spillefrist.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler