vikinglotto

Vikinglotto: To norske 1. premievinnere på to uker

I løpet av de siste ukene har det, litt overdrevet, ramlet inn norske 1. premievinnere i Vikinglotto. Vi venter med spenning på utfallet av onsdagens trekning. 

RYKER POTTEN IGJEN? Hittil har to norske spillere fått kloa i 1. premiepotten i løpet av våren.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:17. april 2022Endret:3. januar 2023

Det må sies å ha vært litt av en pangstart på Vikinglotto-våren her til lands. To norske 1. premievinnere har det blitt, med et opphold på knappe to uker mellom hver.

Den første så dagens lys onsdag 23. mars og var en mann fra Trøndelag som kunne juble over 55,3 millioner kroner. To uker senere, nærmere bestemt onsdag 6. april kom nummer to – en mann fra Bergen som hanket inn en premie på over 40,9 millioner kroner.

Onsdag 20. april har det gått to uker siden bergenseren sikret seg hele 1. premiepotten, og vi venter i spenning på om vi får nok en norsk alenevinner på toppen. 1. premiepotten er nå oppe i ca. 41 millioner kroner. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Dette tror jeg kan bli en lang natt

Så hvordan føles det egentlig å få selveste Telefonen fra Hamar med beskjed om at man har vunnet en såpass stor premie? Det er ikke akkurat hverdagskost, og kun et lite heldig fåtall vil noen gang få kjenne det på kroppen. Men det er alltid litt gøy å drømme seg bort og lure på hvordan en selv ville reagert, er det ikke? 

To som fikk oppleve å få servert drømmebeskjeden fra Hamar var nettopp de to vårferske Vikinglotto-millionærene, og slik reagerte i hvert fall de på den utrolige nyheten:

Vinneren av 55,3 mill. fra Trøndelag: 

– Oi. Nå er det nesten så det begynner å hakke i brystet her, utbrøt mannen, som heldigvis kunne forsikre om at det var mest spøk og at han regnet seg som frisk og rask.

– At det går an. Det er helt ufattelig. Jeg kjenner det går rundt oppi hodet her nå. Dette har jeg gått og håpet på i mange år. Dette må jeg nesten få et skriv på. Jeg vet ikke helt om kona oppe på loftet kommer til å tro på dette, la han humrende til.

– Dette tror jeg kan bli en lang natt.

Vinneren av 40,9 mill. fra Bergen: 

– Hæ? 40,9 millioner? Jeg tror jeg svimer av, var bergenserens første reaksjon på premien.

- Jeg ønsker å hjelpe ungene mine økonomisk, også ønsker jeg meg ny bil. Jeg svever litt ennå, så jeg må nok la det synke inn før jeg lager noen større planer, avsluttet den overraskede storvinneren.

Ca. 41 mill. på onsdag

Onsdag 20. april er alt klappet og klart for en ny Vikinglotto-trekning med ca. 41 millioner kroner i 1. premiepotten. 2. premiepotten er på ca. 1,2 millioner kroner.

Så gjenstår det å se om vi i løpet av kvelden får nye millionopplevelser her til lands, som kan deles til alles glede - og kanskje bittelitt misunnelse. Spiller du før onsdag kl. 18.00 har du uansett et lodd med i Vikinglotto-hatten.

Lykke til! 

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler