vikinglotto

Nå er Vikinglotto-potten oppe i ca. 99 mill.

Onsdag 22. september var siste gang noen stakk av med 1. premiepotten i Vikinglotto. Siden den gang har potten bare vokst og vokst ...

VOKSEN POTT: Det er en god stund siden 1. premiepotten i Vikinglotto har fått vokse seg såpass stor.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:31. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Det er nå seks uker siden Vikinglotto-potten sist ble stukket hull på. Den gang var det en kvinne fra Troms og Finnmark som alene stakk av med hele potten på nøyaktig 44 847 990 kroner.

Vant 44,8 millioner kroner

Den heldige vinneren ble først oppmerksom på den nye millionær-tittelen dagen etter den store begivenheten. På trekningskvelden hadde hun allerede gått og lagt seg i god tid før Vikinglotto rullet over TV-skjermene. I tillegg tok hun Norsk Tippings vinnernummer for å være en brysom telefonselger, og avfeide derfor de første anropene fra Hamar. Til slutt bestemte hun seg likevel for å svare.

– Neeeeeei. Å herregud. Vent litt, jeg må skrive ned summen. Kan du gjenta? var kvinnens første reaksjon på millionbudskapet.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

– Herregud ... Det går bra, altså, men det er virkelig uvirkelig. Jeg tenkte da jeg leverte Vikinglotto-kupongen i går "enn viss jeg no vinn".

Og å vinne, det gjorde hun så veldig. Den nybakte millionæren trengte litt mer tid på å finne ut av hva hun skal gjøre med premien.

– Jeg må få roet meg ned og tenkt. Det blir nesten litt for mye.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 99 millioner kroner 

Siden den gang har altså ingen klart å gjette alle 6 + 1 rette, og 1. premiepotten har rukket å legge på seg mer for hver trekning. Den som eventuelt skulle være så heldig å alene sikre seg hele potten onsdag 3. november, vil kunne juble over ca. 99 millioner kroner. Spiller man før onsdag kl. 18.00 har man uansett et lodd med i vikinghatten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler