flax

Visste du at 24 har blitt millionærer på MillionFlax så langt i år?

Vi er allerede over halvveis inn i 2023, og det er på tide med en aldri så liten «fot i bakken»: Så mange har vunnet på MillionFlax hittil i år.

HØST-FLAX: Tenk om det er i høst det skjer ...Foto: Christian Dybendahl
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:23. august 2023

Du skal ha en god porsjon flaks for å bli – ja – Flax-millionær. På MillionFlax er sjansen for å ende opp med et sjusifret beløp på konto én av 650 040. Det betyr at i gjennomsnitt vinnes det én million kroner hver gang det er solgt 650 040 lodd.

Men selv om det kan virke nærmest umulig å skrape frem tre millionbeløp er det jo noen som gjør det. I 2022 var det 44 stykker som fikk oppleve følelsen av å «ikke tro sine egne øyne» (tallene gjelder for både fysiske og digitale lodd)

Her skal vi gjøre opp status for MillionFlax-vinnere så langt i år.

Over 4,2 millioner MillionFlax-premier

Inn i 2023's åttende måned kan vi skryte av at til sammen 24 stykker har blitt millionærer på MillionFlax (per dato 23.08.2023. Tallene gjelder for både fysiske- og digitale lodd) – og vi forventer flere. Høst-serien av MillionFlax er nettopp sluppet, og med det ligger det 10 nye millionpremier på lur på de fysiske loddene som selges i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Det blir fort mye snakk om de som vinner millionpremier, og det er derfor kanskje lett å glemme at det finnes mange flere Flax-vinnere der ute. Per 23. august var det hevet ikke mindre enn 4 269 073 små og store premier på MillionFlax i 2023. Kanskje var du en av dem?

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Høstens første millionvinner

Apropos millionvinnere: Allerede 14. august fikk vi første millionvinner på høstens MillionFlax da 31 år gamle Julian Lian Volden skrapte frem 1 million på et digitalt lodd.

FØRSTEMANN: Julian Lian Volden ble den første til å skrape frem toppgevinsten og 1 million kroner på høstutgaven av digitale MillionFlax.Foto: privat

– Det var kjempegøy. Virkelig, strålte Volden glad da vi snakket med han i etterkant av hendelsen.

Han hadde brukt noen smågevinster fra Eurojackpot og Vikinglotto til å kjøpe seg MillionFlax i Norsk Tipping-appen.

– Det lønte seg hvert fall å gjøre det denne gangen, ler Flax-vinneren.

På telefonen med Norsk Tipping sa Volden at han skulle sjekke bankkontoen sin med det samme for å se om premien var på plass. Noen sekunder senere kunne han gledelig konstatere:

– Det ser ut som det har kommet inn, ja.

Planen for premien hadde han klar:

– Vi skal på litt visninger og har planer om å kjøpe bolig, så det passet veldig bra å vinne nå. Da har vi jo litt mer å bruke på boligkjøpet, avslutter han glad.

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax ikledd høstfarger og flere andre Flax-varianter kan du kjøpe hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne høsten det skjer?

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler