eurojackpot

Willy er den som har vunnet mest i Eurojackpot i 2023: – Det betyr mye for meg å hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv

I mars vant han 35 millioner kroner i Eurojackpot. Siden da har Willy Hermund Hansen kunnet bruke mer tid – og penger – på det han setter mest pris på: å hjelpe andre.

RAUS: Willy Hermund Hansen og kona Rowena er glad i å reise. Og når de reiser, vil de hjelpe andre.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:28. desember 2023Endret:31. desember 2023

Sent på kvelden fredag 31. mars mottok Willy Hermund Hansen (75) telefonanropet han aldri kommer til å glemme. Det vil si: Først vurderte han å trykke på rødknappen, siden han ikke kjente igjen nummeret 625 60 000.

Men i stua på Innhavet i Hamarøy kommune, Nordland, ble det likevel en prat.

– Jeg så det sto «Hamar» under nummeret. Da valgte jeg å ta den likevel, sier en munter Willy til Norsk Tipping.

Han sitter på Gardermoen og venter på å dra til Filipinene når vi snakker med ham torsdag 28. desember. Sammen med kona Rowena ser han fram til å dra til det som nok er av favorittdestinasjonene.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Aprilsnarr i mars?

Men tilbake til telefonsamtalen 31. mars:

– Personen i andre enden ba meg om å sette meg, noe jeg gjorde. Først lurte jeg nesten på om det var en aprilsspøk, men 1. april var jo først dagen etter.

Som mange andre millionvinnere hadde han vanskelig for å ta det innover seg. En følelse av uvirkelighet, samt søvnvansker de to neste dagene, var ingredienser i opplevelsen. Men da summen 35 074 530 kroner tikket inn på konto mandagen etter, sank det inn. Han var blitt mangemillionær – og det etter å ha vunnet 2. premie i Eurojackpot.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Et stort hjerte

Willy er pensjonist, etter å ha hatt en innholdsrik yrkeskarriere. Som selvstendig næringsdrivende, blant annet med tapetsererfirma, gjorde han det godt – noe som medførte det han selv omtaler som en romslig økonomi.

Han følte tidlig et behov for å hjelpe andre. Spesielt de som ikke kan hjelpe seg selv. Så i flere år før den store premien fra Norsk Tipping, var han engasjert i slikt arbeid.

– Jeg har vel alltid hatt et stort hjerte, og det betyr mye for meg å hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv. Det er mange som ikke har det så godt, som ikke har noen muligheter. Kanskje er det en slags privat u-hjelpvirksomhet, spør Willy.

Blant det som har stått hans hjerte nærmest, er blant annet barnehjem i Thailand og på Filipinene – i tillegg til skoler i de samme områdene. De har alle mottatt rause gaver fra Willy. Det er noe han i enda større grad har mulighet til å bidra med nå.

– Vi skal til Manila nå, og en del av tiden blir brukt til å gi hjelp til skoler og barnehjem der, sier han.

(Saken fortsetter under bildet).

STORFANGST: Det er ikke bare i Eurojackpot Willy haler i land storfangst. Han er en ivrig fisker, og her poserer han med ei 40-kilos kveite han nylig tok.Foto: Privat

Lokalhjelp også

Også i eget lokalmiljø har Willy sørget for å spre glede, med pengebidrag der det virkelig trengs. Ungdomshuset i bygda var i dårlig forfatning, og da stilte han opp med 200 000 kroner til oppussing.

– Så har også datteren min og barnebarn fått hjelp, legger han til.

– Hva med deg selv? Har du ikke unnet deg noe?

– Jeg kjøpte meg en ny Tesla. Ellers er jeg og kona glad i å reise, så det prøver vi å få gjort med jevne mellomrom.

Spiller han fortsatt?

I tillegg til reising, bruker Willy tid på havet i fiskebåt, og sørger også for å stille opp med vaktmestertjenester i et leilighetsbygg han leier ut.

– Jeg er veldig tilfreds, og synes jeg har vært heldig – på mange måter, sier han.

Tirsdag 2. januar er det ca. 1,27 milliarder kroner i Eurojackpots førstepremiepott. For mange er kanskje drømmen å kunne vinne et stort beløp, og dermed kunne gi bort en del av pengene.

Willy svarer dette på om han fortsatt spiller Eurojackpot:

– Ja, jeg har abonnement på Eurojackpot, samt Lotto. Det er jo artig med litt spenning i hverdagen. Og dere kan gjerne ringe en gang til, sier han og gliser.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler