lotto

I kveld kan du bli en av ca. 44 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekning

Årets første Supertrekning er rett rundt hjørnet og vi er klare for å ringe ca. 44 vinnere av 1 million kroner. Har du spilt Lotto siden forrige Supertrekning? Da er du med i trekningen!

TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsredaktørene gjør seg klare til å ringe ca. 44 ekstra Lotto-millionærer.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. mars 2024Endret:30. mars 2024

Lørdag 30. mars – på selveste påskeaften – er det igjen klart for en ny Lotto-trekning. Trekningen blir imidlertid ikke helt som en vanlig Lotto-trekning. 

Det er nemlig klart for årets første Supertrekning der rundt 44 ekstra Lotto-spillere vinner 1 million kroner hver.

Her kan du levere Lotto og bli med i Supertrekningen

Under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve og få en hyggelig Telefon fra Hamar, enn på en vanlig Lotto-lørdag. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året og lørdag 30. mars går den første av stabelen.

Etter Lotto-trekning på påskeaften begynner vi å ringe de heldige vinnerne. Få med deg vår live-sending på Facebook kl. 21:00, hvor vi får en oppdatering og sjekker stemningen blant de som ringer.

Og mens du venter på påskens høydepunkt, kan du jo prøve deg på litt Supertrekning-moro fra hjørnet av sofaen eller ute i solveggen?

For å løse sudokuen på iOS mobil, trykk nederst på dele-knappen og deretter på merking.

Slik deltar du i Supertrekning

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. I Supertrekning trenger du imidlertid ikke ett eneste riktig tall for å vinne.

Vi trekker tilfeldig blant alle spilte Lotto-rekker som er levert siden forrige Supertrekning, 16. desember i 2023 og innen klokka 18.00 lørdag 30. mars.

Hver rekke teller som ett lodd i hatten. Det betyr at jo flere rekker du har spilt, jo flere lodd i hatten har du.

I fjorårets siste Supertrekningen ble det delt ut 39 millionpremier. 37 spillere og to andelsbanker sikret seg 1 million kroner hver. 

Hvordan de reagerte kan du lese her.

Slik sjekker du hvor mange deltakelser du har:

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets første Supertrekning

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fem kjappe om Supertrekning

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 44 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 30. mars. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (16. desember 2023).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 16. desember 2023.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Visste du at … ?

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver!

 Les mer om Supertrekning her

Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler