eurojackpot

Fersk førstepremiepott på godt over 100 mill. i Eurojackpot

For andre gang i år klarte en Eurojackpot-spiller å gjette 5+2 rette fredag kveld. Det betyr at førstepremiepotten er satt tilbake til start, og at det tirsdag er ca. 113 millioner kroner i potten.

VERDIFULLE KULER: De gule Eurojackpot-kulene har så langt i år gjort mer enn 120 personer til millionærer.Foto: Mari Lehtisalo/Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:12. februar 2024

De to første Eurojackpot-trekningene i februar ga ingen førstepremievinnere. Forrige fredag, i månedens tredje trekning, kunne imidlertid en heldig tysker slippe jubelen løs etter å ha vunnet hele førstepremien på 721 100 040 kroner.

Det betyr at førstepremiepotten er tilbake til start for andre gang i år når det tirsdag er nye muligheter i spillet med de store pottene.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

14 norske Eurojackpot-millionærer og en milliardær i år

Så langt i 2024 har 126 million- eller milliardpremier blitt delt ut i Eurojackpot. Seks av premiene har gått til nordmenn, deriblant årets eneste milliardpremie. I tillegg har åtte nordmenn vunnet den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Det vil si at Norsk Tipping gjennomsnittlig ringer drøyt to Eurojackpot-millionærer (nøyaktig 2,3) i uka og gjennomsnittlig rundt én hver trekning.

Det betyr imidlertid ikke at det er noen fasit på antall vinnere. Ofte går den nasjonale millionpremien til en andelsbank, noe som gjør at det ikke blir en milliongevinst men ti personer som alle vinner 100 000 kroner.

Årets tredje største Eurojackpot-premie

Fredag kveld sikret en mann fra Østfold seg tittelen som Eurojackpot-millionær, da han delte andrepremien med ni utenlandske spillere og sikret seg 7 054 195 kroner i premie.

– Det var jo veldig flott, nå får jeg nok ikke sove i kveld, sa mannen da Norsk Tipping snakket med han på trekningskvelden.

Premien er den tredje største her til lands så langt i år. 12. januar vant en mann fra Østlandet 63 958 285 kroner i andrepremie, før en godt voksen kvinne fra Østlandet sikret seg norgeshistorien største premieutbetaling og første milliardpremie bare fire dager senere.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norges første Eurojackpot-milliardær

Gjennom tre og et halvt år har premieutbetalingen på 485 millioner kroner vært rekorden for den største norske premieutbetalingen gjennom tidene.

Tirsdag 16. januar 2024 ble en historisk norsk dag i Eurojackpot da kvinnen fra Østlandet var den eneste med 5+2 rette på sin kupong og knuste dermed den gamle premierekorden med god margin.

– Hæ, er dette tull eller? var det første kvinnen sa da Norsk Tipping ringte på den ganske spesielle tirsdagskvelden i januar.

Dagen etter kunne kvinnen fortelle at hun ikke hadde sovet et sekund etter å ha fått milliard-beskjeden, men at det spesielle budskapet sakte begynte å synke inn.

– Det er en ufattelig sum. At det skulle være akkurat jeg som vant, klarer jeg ikke helt å ta innover meg. Det er helt utrolig, sier hun.

Som den første nordmannen noensinne sikret hun seg en førstepremie på over 1 milliard kroner - helt nøyaktig 1 360 020 000 kroner.

Premien er den sjuende milliardpremien i Eurojackpot noensinne og den nest største som har blitt utbetalt. En tysk vinner av 1 422 780 000 er den eneste som har vunnet en høyere sum.

Over 100 millioner i potten

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 13. februar. Da vil førstepremiepotten være på ca. 113 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å være på ca. 14 millioner kroner.

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler