lottovinnerhistorie

Ingen med sju rette i Lotto – dobbel førstepremiepott neste lørdag

Ingen hadde sju rette i kveldens Lotto-trekning. Førstepremiepotten overføres dermed til neste uke, hvor det vil være ca. 30 millioner kroner i den doble førstepremiepotten.

JACKPOT: Dette er tallene som ble trukket ut i lørdagens Lotto-trekning og som resulterte i dobbel førstepremiepott neste lørdag.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. juni 2024

Mer enn 315 000 Lotto-premier ble delt ut i trekningen lørdag kveld.

Blant dem var det ingen som klarte å få til det gjeveste man kan i Lotto: å få alle sju rette på én og samme rekke.

Det betyr at hele førstepremiepotten overføres til neste uke der det vil være dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner – i tillegg til Supertrekning.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Dobbel Lotto-moro

Hvorfor er det både Supertrekning og dobbel førstepremiepott på en og samme lørdag?

Supertrekning den 22. juni har vært planlagt lenge, men at førstepremiepotten i den ordinære trekningen er dobbelt så stor som vanlig er helt tilfeldig.

Den doble førstepremiepotten er et resultat av at ingen hadde sju rette og vant førstepremiepotten i kveldens trekning, lørdag 15. juni.

I gjennomsnitt skjer det at ingen har sju rette tre ganger i året. Det vil si at det i snitt er tre trekninger i året med dobbel førstepremiepott.

Likevel kan det variere fra år til år.

Så langt i 2024 har det vært to Lotto-trekninger med dobbel førstepremiepott. Neste ukes trekning blir dermed årets tredje.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

17 personer vant over 100 000 kroner i andrepremie

Selv om ingen spillere vant hele eller deler av førstepremien denne lørdagen, var det likevel flere som kunne glede seg over en premie.

Mer enn 230 000 Lotto-spillere vant stort og smått. Blant disse var det 17 personer som hadde 6+1 rette og sikret seg hver sin andrepremie på 110 165 kroner.

To av vinnerne hadde to like kuponger og vant to andrepremier.

Kveldens Lotto-rekke

Følgende tall ble trukket ut under kveldens Lotto-trekning:

Lotto
15. juni 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Dobbel førstepremiepott og Supertrekning

Neste Lotto-trekning er lørdag 22. juni. Som nevnt vil førstepremiepotten da være av dobbel størrelse og på ca. 30 millioner kroner.

Trekningen går sin vante gang, og det skal trekkes sju tall pluss ett tilleggstall. Førstepremiepotten deles på det antallet som har de sju trukne tallene på sin kupong.

I tillegg er det duket for årets andre Supertrekning.

Supertrekning skjer fire ganger årlig, og vi trekker da tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning.

For å si det enkelt: Har du spilt Lotto siden forrige Supertrekning, er du med i denne. Hvis du ikke har spilt - må du slenge inn en kupong før spillefrist 22. juni for å sikre deg deltakelse.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i lørdagens Supertrekning

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler