oddsen

«Opprykks-Askeladden» KIL jakter nytt eliteserie-eventyr

Det er 12 år siden Kongsvinger spilte på øverste nivå. Etter å ha vunnet tre strake bortekamper i kvaliken, venter Sandefjord i opprykksfinale.

OPPRYKKSFINALE: Kongsvinger-trener Eirik Mæland har sagt han gir seg i klubben etter sesongen. To opprykksfinaler mot Sandefjord gjenstår.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. november 2022Endret:4. januar 2023

Første opprykksfinale spilles onsdag klokken 18.00 i Sandefjord. Returkampen er på Gjemselund lørdag klokken 16.00.

På Oddsen er det Sandefjord som er favoritter onsdag. Det er 1,75 i odds hjemmeseier, 3,85 på uavgjort og 4,20 på Kongsvinger.

Lenge siden sist

KIL har altså muligheten til å komme tilbake i det gode selskap. Vi må bla tilbake til 2010 for å finne forrige gang laget fra de dype skoger spilte på øverste nivå.

Etter å ha blitt nummer seks i OBOS-ligaen i år, fikk de dårligst utgangspunkt i opprykkskvalifiseringen: Bare bortekamper - og Kongsvinger var ikke favoritter i noen av dem.
På rekke og rad har de slått ut Sandnes Ulf (1-0), KFUM Oslo (2-1) og nå sist Start (1-0), der Kongsvinger avsluttet kampen med ni spillere etter to utvisninger.

Motstander i opprykksfinalen er Sandefjord, som var nær ved å rykke direkte ned i siste serierunde. De lå under 2-0 hjemme mot Haugesund. Men etter en ellevill sluttspurt og to scoringer helt på tampen sikret Sandefjord seg det ene poenget de trengte for å havne på kvalifiseringsplassen. 

MER KIL-JUBEL? Kongsvinger har vunnet tre strake bortekamper i opprykkskvalifiseringen. Onsdag venter Sandefjord på Release Arena. Foto: Stein-Erik Stormoen, KIL Toppfotball 

Møtte Juventus i glansperioden

Kongsvinger hadde sin storhetstid på 1980- og 90-tallet. De rykket opp til øverste nivå i 1982 og spilte 17 strake sesonger i Eliteserien før de rykket ned i 1999.

I løpet av perioden tok Kongsvinger ett sølv og to bronsemedaljer. De hadde også toppscoreren i Eliteserien i 1983 (Olav Nysæter, 14 mål) og i 1992 (Kjell Roar Kaasa, 17 mål). Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.
Et høydepunkt var kampene mot Juventus i 2. runde i UEFA-cupen. Italienerne hadde, som hadde stjerner som Roberto Baggio, Antonio Conte og Fabrizio Ravanelli
I første kamp som ble spilt på Ullevaal stadion ble det 1-1. Jürgen Kohler scoret for Juventus, mens Geir Frigård utliknet i kampens 90. minutt.
I returoppgjøret som ble spilt på Stadio Delle Alpi vant Juventus 2-0 etter scoringer av Andreas Möller og Fabrizio Ravanelli.

Holdt bare én sesong

Etter at Kongsvinger rykket ned fra Eliteserien i 1999, ble vondt fort til verre. I 2001 rykket rødtrøyene ned enda ett hakk, til nivå tre. I 2004 var de tilbake på nest øverste nivå, og i 2010 var Kongsvinger i Eliteserien igjen, men det varte bare én sesong.

Etter det har Kongsvinger vært til sammen ni sesonger i 1. divisjon og og tre i 2. divisjon.

Lørdag ettermiddag vet vi om det er Kongsvinger eller Sandefjord som spiller i Eliteserien i 2023.

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler