oddsentipping

Årets første gullkamp

Siden 2019 har Bodø/Glimt og Molde byttet på å bli seriemester. Søndag møtes årets forhåndsfavoritter til en tidlig gullkamp.

TØFF KAMP: Forrige gang Molde og Bodø/Glimt møttes var i cupfinalen i desember. Den gangen avgjorde Molde den jevne kampen ett minutt før ordinær tid.Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. april 2024

De siste fem årene har Bodø/Glimt og Molde byttet på å gå til topps som seriemestere i Eliteserien. De to klubbene har vært to av landets beste klubber og også representert Norge i flere europeiske fotballturneringer.

I fjor var det Bodø/Glimt som var tilbake som seriemester i Eliteserien, etter at Molde ble best året før. I cupfinalen slo Molde tilbake og tok NM-gull etter å ha vunnet 1-0 over Glimt på Ullevaal.

Eliteserien på Oddsen

Det er ikke mer enn drøyt to uker siden sesongstarten i Eliteserien. Likevel venter årets første gullkamp allerede nå til helgen.

Søndag 19.15: Bodø/Glimt - Molde, kampen på Oddsen

Keepertabbe og sjokktap

Molde gikk på en uventet smell da de fikk besøk av Odd i midtuka. Etter å ha tatt ledelsen etter en drøy halvtime, utlignet Odd bare to minutter senere.

I andreomgang ble Faniel Tewelde matchvinner fro Odd, da han utnyttet en keepertabbe og sikret seieren for Skien-klubben.

Molde tapte dermed siden første hjemmekamp på nesten seks måneder. Forrige gang de tapte på Aker Stadion var mot Tromsø 30. oktober i fjor.

Målene fra Odds 2-1-seier

Full pott og tabelledelse

Regjerende seriemester Bodø/Glimt er det eneste laget som står med tre strake seiere etter å ha spilt tre seriekamper i årets sesong.

I serieåpningen mot Fredrikstad vant bodøværingene 2-0, før de fulgte opp med 1-0 seier i sesongens første hjemmekamp mot Viking.

Forrige helg møtte de Lillestrøm borte, der de sørget for kanarifuglenes største hjemmetap på ni år, etter at de vant 5-0.

Bodø/Glimt er dermed det eneste laget med tre strake seiere så langt i sesongen og troner dermed øverst på tabellen. Molde har samme poengsum, men har et tap og en kamp mer spilt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Halvannet år siden forrige serie i Bodø

Bodø/Glimt og Molde har spilt mot hverandre 57 ganger tidligere i tellende kamper.

Glimt har vunnet 22 av oppgjørene, mens Molde har vunnet 29. Seks av kampene har endt uavgjort.

Forrige gang de to lagene møttes var i NM-finalen i desember i fjor, der Molde vant 1-0. Bodø/Glimt vant den forrige seriekampen mellom de to, som ble spilt i oktober i fjor.

Molde har ikke vunnet en seriekamp mot Glimt siden 3. september i 2022. Det er også forrige gang moldenserne vant på Aspmyra.

Full runde med samtlige lag i aksjon

I tillegg til helgens storkamp mellom Bodø/Glimt og Molde, skal også de 14 andre Eliteserie-lagene i aksjon.

HamKam er det laget med flest tap, etter at de tapte sin tredje kamp mot Brann tidligere i uken. Søndag får de besøk av Strømsgodset hjemme på Briskeby. Drammen-klubben kommer fra 3-1-seier mot KFUM.

Senere samme dag starter seks kamper kl. 17.00. Brann har klatret opp på tredjeplass og møter Moldes overmenn, Odd.

Fjorårets gullutfordrer Viking får besøk av nyopprykkede og utskjelte Fredrikstad, mens Lillestrøm skal forsøke å reise seg fra det tunge 5-0-tap hjemme til kampen mot Sandefjord.

Tromsø imponerte forrige sesong og tok tredjeplass i serien – kun målforskjell gjorde at det ikke ble sølv. Etter to kamper er Tromsø det eneste laget som kun har tapt i år, noe som har sendt de ned på jumboplassen på tabellen.

Kanskje kommer Tromsøs første poeng og seier denne sesongen borte mot nyopprykkede Kristiansund?

Eliteserien på Oddsen

SLIK SPILLES ELITESERIERUNDEN: Alle kampene spilles søndag denne helgen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler