oddsentippingfantasy

Åttedelsfinale var Arsenal-fansens mareritt i en årrekke – nå skal en ny generasjon prøve seg

Martin Ødegaard er klar for sin første åttedelsfinale som Arsenal-spiller. Der skal han forsøke å ta seg forbi marerittrunden til Arsenal-fansen.

FOTBALLUKE: Åttedelsfinalene i Champions League er starten på en innholdsrik sportsuke.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. februar 2024

Denne uken fortsetter sluttspillet i Champions League, der åtte nye lag skal i aksjon i den første av to kamper i åttedelsfinalen.

Manchester City, Real Madrid og Paris Saint-Germain vant alle sin første kamp forrige uke, mens Bayern München gikk på et overaskende tap borte mot Lazio.

Borussia Dortmund og Julian Ryerson vant sin gruppe, den såkalte «dødens gruppe», og er klare for første kamp i åttedelsfinalen mot PSV.

Arsenal er klare for sitt første sluttspill i Champions League siden 2017, i Martin Ødegaards første sesong i turneringen som Arsenal-spiller.

Onsdag 21.00: Porto - Arsenal, kampen på Oddsen

Også Barcelona er klare for sluttspillet i Champions League, for første gang siden 2021.

Fjorårets toer

Inter siktet mot sitt fjerde Champions League-trofe da de tok seg hele veien til finalen i fjorårets turnering. I finalen møtte de Manchester City, som med et mål avgjorde kampen til sin fordel.

Den italienske serielederen kommer fra åtte strake seiere og leder Serie A med ni poeng. I gruppespillet vant de tre kamper og spilte uavgjort i tre. Med dårligere målforskjell endte de dermed på andreplass i gruppa, bak Real Sociedad.

For Inter starter sesongens sluttspill på hjemmebane, der de tirsdag får besøk av Atlético Madrid. Atlético har aldri vunnet Champions League, men tok seg til finalen i 2016 og 2014.

Tirsdag 21.00: Inter - Atlético Madrid, kampen på Oddsen

Samtidig møter Julian Ryerson og Dortmund den nederlandske serielederen PSV i sin første åttedelsfinale.

Blant topp fem siden sesongstart

Arsenal avsluttet 2023 med flere skuffende resultater. Først spilte de uavgjort mot Liverpool på lille julaften, før det ble to strake tap mot West Ham og Fulham i romjulen.

Starten på det nye året ble adskillig bedre for «The Gunners». Til tross for at årets første kamp endte med tap hjemme mot Liverpool i FA-cupkampen, har det gått på skinner i Premier League.

Årets fem ligakamper har alle endt med seier, blant annet mot serieleder Liverpool. I helgens kamp vant Martin Ødegaard og co. 5-0 mot Burnley og klatret opp til andreplass på tabellen – to poeng bak Liverpool.

Siden sesongstarten i august har Arsenal holdt seg innenfor topp fem på tabellen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Champions League-spill for første gang siden 2017

Arsenal spilte i Europa League forrige sesong og tok seg til åttendedelsfinale. Der spilte de to uavgjorte kamper mot Sporting CP, som endte med 5-3-tap etter straffer.

I år er Arsenal tilbake i Champions League for første gang på sju år. I gruppespillets første kamp vant de 4-0, før de gikk på et 2-1-tap mot franske Lens. Siden da har Arsenal spilt uavgjort i én kamp og vunnet ytterligere tre. Det gjorde også at de ble gruppevinnere.

Forrige gang «The Gunners» spilte i turneringen var i 2016/2017-sesongen. Da tok de seg til åttedelsfinale.

Sist de tok seg lenger enn åttedelsfinale var i 2009/2010-sesongen. Også da var Porto motstander i åttedelsfinalen. De påfølgende sju årene røk Arsenal ut i åttedelsfinalen.

Arsenal har aldri vunnet Champions League, men har vært i finalen en gang tidligere. Det var i 2006, da de tapte 2-1 mot Barcelona.

Åttedelsfinale to år på rad

Arsenals motstander i åttedelsfinalen er portugisiske Porto. Porto ble nummer to i sin gruppe etter fire seiere og to tap i gruppespillet.

Porto har vunnet Champions League to ganger tidligere. Første gang i 1987 og sist i 2004. I fjor tok de seg også til åttedelsfinale, der de tapte 1-0 sammenlagt mot Inter.

I den portugisiske ligaen ligger Porto på tredjeplass – sju poeng bak serieleder Benfica.

Porto kommer fra seier i helgens ligakamp mot Estrela da Amadora, men har kun vunnet tre av de fem siste kampene.

Ukens kamper i Champions League

Slik spilles ukens fire åttedelsfinaler i Champions League.

Tirsdag

Inter - Atlético Madrid kl. 21.00

PSV - Borussia Dortmund kl. 21.00

Onsdag

Napoli - Barcelona kl. 21.00

Porto - Arsenal kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler