flaxvinnerhistorie

BilFlax: Her får Morten sin splitter nye BMW X5 - se video!

Morten Rakeie Moen (31) fikk en heftig avslutning på ferien da han skrapte frem tre like BMW-symboler på BilFlax. Fredag 20. august kunne han endelig sette seg inn i sin nye BMW X5 – og vi ble med.

BLOMSTER OG BIL: Direktør for kundemøte i Norsk Tipping, Thorbjørn A. Unneberg (t.h.), fikk det ærefulle oppdraget å overrekke vinnerbilen til Morten Rakeie Moen.Ove Olsen
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:23. august 2021Endret:3. januar 2023

Se video nederst i artikkelen!

Mye tyder på at august 2021 blir en måned Morten Rakeie Moen sent kommer til å glemme. Første uken av årets siste offisielle sommermåned sikret han seg toppremien i BilFlax, en BMW X5 XDrive45e Plug-in hybrid, og allerede 20. august var det tid for overlevering av prakteksemplaret. Jomfruturen gikk strake veien hjem til Aulie i Nes kommune, Viken.

Hvordan har den første nybil-tiden vært? Norsk Tipping tok en prat med den ferske bileieren.

Lukten av ny bil

 – Det var en ganske rå følelse. Det gikk egentlig ikke opp for meg før vi stod der og så den. Det var veldig moro og utrolig stas, svarer Rakeie Moen på spørsmål om hvordan det føltes å kjøre av gårde med vinnerbilen.

Ble det noe kjøring i helga, da?

– Jeg har kjørt litt i helga, ja. Vi måtte jo teste den litt. Samboeren har også fått prøve den. Det er en veldig rå bil og vi har fått et godt førsteinntrykk.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

BIL-STAS: Morten og samboer Susann Brun kunne hente sitt nye BilFlax-glis - og det medførte to brede glis ekstra. (Foto: Ove Olsen)

Rakeie Moen og samboeren hadde lenge snakket om å kjøpe ny bil, før han skrapte seg frem til vinnerbilen. BMW-en er også den første helt nye bilen samboerparet har eid. Da var det selvfølgelig på sin plass å stille «tusenkronersspørsmålet»: Hvordan lukter den?

– Den lukter ny bil, ja. Det er ikke hverdagskost det heller, humrer han.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Økt salg av BilFlax på Aulie?

Mange kan sikkert kjenne seg igjen i hvor forsiktig man er når man nettopp har skaffet seg noe ekstra flott – enten det er en ny mobil, en ny pc, eller i denne sammenhengen, en ny bil. Da blir det store spørsmålet: Kommer barna til å få lov til å spise i bilen?

– Hehe, det tar nok en stund før ungene får lov å spise i den. Litt søl må man likevel regne med når man har unger. Jeg vil nok uansett være ekstra nøye med å holde den ren og i orden, ler den ferske BMW-eieren.

Foreløpig har ikke samboerparet planlagt noen langtur med det nye gliset.

– Barna er ikke veldig glad i å kjøre bil, forklarer Rakeie Moen og legger til at det følger med nettbrett-holdere i bilen, så det skal nok ordne seg med tiden.

Les også: Spillevett: Er du risikotager eller realist?

31-åringen fra Aulie har kun fått positiv oppmerksomhet i etterkant av Flax-gevinsten.

– Folk kommenterer og syns jeg har vært utrolig heldig, og det har jeg jo vært. De fleste bekjente har fått det med seg. Jeg tror nok også salget av BilFlax har økt veldig i Aulie. Det er mange i nærheten av oss som har kjøpt lodd i det siste, ler Rakeie Moen, som med rette må sies å ha hatt skikkelig bil-flaks.

Norsk Tipping gratulerer og ønsker lykke til videre med den gjeve premien.

Halvparten av bilene er ennå ikke vunnet

BilFlax kan kjøpes både som fysisk skrapelodd og digitalt. Morten Rakeie Moen vant sin BMW X5 da han skrapte BilFlax på mobilen, mens Malin Ramberg (20) stakk av med sin bil etter å ha skrapet seg frem til tre like BMW-symboler på et fysisk BilFlax-lodd. 

Malin Ramberg var også den aller første bilvinneren på fysisk BilFlax i år – og det på selveste 20-årsdagen. Etter henne ramlet det inn med vinnere på fysisk BilFlax, og i løpet av kun 15 dager i slutten av mai hadde hele fire vinnere sikret seg hver sin BMW X5. Etter det har det vært stille ... Totalt er det åtte biler i toppremie på de fysiske BilFlax-loddene. Det betyr at halvparten av bilene ennå ikke er blitt skrapet frem og fortsatt venter på sine fremtidige eiere. 

Se video: Her kjører Morten BMW-en for første gang:

Årets BilFlax

Det er to varianter av BilFlax-lodd; fysiske og digitale. Fysiske skrapelodd kan kjøpes i kiosk, butikk eller bensinstasjon, mens digitale lodd kan kjøpes og skrapes på nett/mobil/app.

Fysiske BilFlax-lodd er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Det er totalt 8 biler i toppremie på de fysiske loddene. Per 25. august har 4 spillere vunnet toppremie, slik at 4 biler fortsatt gjenstår.

De digitale Flax-loddene tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang, og antall biler som kan vinnes har slik sett ikke et øvre tak.

Vinnersjanse toppremie BilFlax er 1:312 525. (Les mer om vinnersjanse Flax i faktaboksen under).

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler