oddsenfantasytipping

Bodø/Glimt må vinne på Lerkendal for å beholde tabelltoppen

Rosenborg har ikke tapt på Lerkendal siden starten av juli. Bodø/Glimt leder serien, men trenger poeng for å beholde ledelsen. Søndag møtes de to lagene på Lerkendal.

TOPPSCORER: Amahl Pellegrino (t.h) er toppscorer i Eliteserien denne sesongen med sine 18 mål. Søndag kan han score mot Tobias Børkeeiet (t.v) og Rosenborg på Lerkendal.Terje Pedersen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. september 2023Endret:17. september 2023

Det spisser seg til i Eliteserien, der det fortsatt er mye spenning knyttet til hvem som blir årets seriemestere og hvem som rykker ned.

På toppen av tabellen er det kun målforskjell som skiller mellom Bodø/Glimt og Viking. Hakk i hel er Tromsø, som med sine 42 poeng kun er én seier og tre poeng unna toppstriden.

I bunnstriden er det også jevnt. Aalesund ligger klart sist, mens Stabæk er hakket over. Vålerenga har i likhet med Sandefjord 18 poeng, men berger plassen over nedrykk- og kvalikplass med bedre målforskjell.

Denne helgen spilles den 22. runden av Eliteserien. Bodø/Glimt tar turen sørover til Lerkendal der de møter Rosenborg, mens

Søndag 17.00: Rosenborg - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen.

Sikter mot tredje serietittel

Bodø/Glimt har tronet øverst på tabellen i Eliteserien det meste av 2023-sesongen og sikter mot sin tredje serietittel i år. Bodøværingene ble seriemestere tilbake i 2020 og 2021.

Glimt startet sesongen med ti seiere og en uavgjort på de elleve første kampene. Først i slutten av juni kom sesongens første tap i serien. Siden da har det blitt totalt tre tap.

Glimt kommer fra tre strake bortekamper og spiller denne helgen den fjerde på rad.

Klare for tredje strake europeiske gruppespill

I tillegg til å kjempe i toppen og om seriegullet i Eliteserien, har Bodø/Glimt gjennom kvalifiseringskamper og playoff sikret seg en plass i Conference League-gruppespillet denne sesongen.

Bodøværingene er dermed sikret sitt tredje europeiske gruppespill på rad.

For drøyt to uker siden gikk Glimt seirende ut av den siste playoff-kampen i Conference League. Da hadde de vunnet alle de fire kvalikkampene, spilt uavgjort i første playoff-kamp og vunnet den siste etter ekstraomganger.

Flere tap enn seiere i årets sesong

For Rosenborg har årets sesong vært som en berg-og-dal-bane. Seier i seriestarten, før det ble uavgjort var en grei start for trønderne. De neste fem kampene ble det fire tap.

De tre siste kampene på hjemmebane har endt med seier. Likevel har trønderne flere tap enn seiere denne sesongen. Ni tap, fire uavgjort og åtte seiere totalt har resultert i at Rosenborg ligger på niendeplass på tabellen.

Rosenborg har ikke tapt på Lerkendal siden 9. juli, da Lillestrøm vant 1-2.

Storseier i forrige hjemmekamp

Forrige Eliteserie-kamp på hjemmebane for Rosenborg resulterte i fire mål av hjemmelaget, samtidig som de holdt nullen. Kampen mot Aalesund ble spilt på Lerkendal i slutten av august, der Rosenborg scoret to mål i begge omgangene og vant 4-0.

De to bortekampene før og etter har derimot ikke endt like bra. En uke før storseieren på hjemmebane, tapte Rosenborg 3-0 borte mot HamKam. For to uker siden ble det nok et tap, da Tromsø vant 3-1 på Romssa Arena.

På Oddsen er Bødø/Glimt til å vinne med 1.75 o odds. Oddsen på uavgjort er 4.00, mens det er 4.00 i odds på Rosenborg-seier.(Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ingen hjemmeseier på fire måneder

I sesongåpningen vant Vålerenga 1-0 over Aalesund. Vinnertrenden fortsatte imidlertid ikke utover i sesongen. De tre neste kampene endte med tap, før Oslo-klubben fikk en liten opptur med to seiere og en uavgjort. Deretter fulgte seks tap på de sju neste kampene.

Før helgens Eliteserierunde står Vålerenga med ti tap på 20 kamper. Sju av tapene har vært på hjemmebane, der de har spilt ti av kampene. De to siste hjemmekampene har resultert i uavgjort for Vålerenga.

Forrige hjemmeseier var mot HamKam 16. mai.

Ingen poeng på bortebane

Aalesund ligger nederst på tabellen med kun elleve poeng på 21 kamper. 16 av sesongens kamper har endt med tap, noe som gjør Aalesund til det laget med desidert flest tap i Eliteserien denne sesongen. Kun tre kamper har endt med seier, mens to har resultert i tap.

Med ni kamper igjen av sesongen har Aalesund fortsatt til gode å ta poeng borte. Alle sesongens ti bortekamper har endt med tap.

På Oddsen er Vålerenga favoritt til å vinne med 1.45 i odds. Oddsen på uavgjort er 4.60, men det er 6.10 i odds på seier til Aalesund.

Søndag 19.15: Vålerenga - Aalesund, kampen på Oddsen.

Følg Norsk Tipping Sport på Facebook og Instagram.

Slik spilles helgens runde av Eliteserien:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler