oddsenfantasytipping

Glimt er favoritter i cupfinalen mot Molde

Et straffespark ble avgjørende da Bodø/Glimt og Molde møttes i cupfinalen for 2021. Lørdag jakter Glimt revansje og kan samtidig sikre «the double», mens Molde kan sikre sitt sjette NM-gull.

TØFF MOTSTAND: Molde-spiller Casper Øyvann (t.v) og Bodø/Glimt-spiller Faris Pemi Moumbagna spiller på hvert sitt norske lag, som har vært blant de aller beste de siste årene.NTBSvein Ove Ekornesvåg
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. desember 2023Endret:8. desember 2023

For en måned siden sikret Bodø/Glimt sitt tredje seriegull, mens Molde har hatt en tung sesong som resulterte i en noe skuffende 5. plass i Eliteserien.

Lørdag møtes de to lagene til sesongavslutning og cupfinale på Ullevaal Stadion.

Cupfinalen: Bodø/Glimt - Molde på oddsen

I skrivende stund er Glimt favoritter. Det er 2,10 i odds på Bodø/Glimt, 3,65 på uavgjort og 3,15 på seier til Molde. (Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart).

Kampen er også på Lørdagskupongen og på Fantasy.

Straffespark avgjorde cupfinalen

Bodø/Glimt og Molde har møttes i 56 tellende kamper tidligere, deriblant i cupfinalen.

I cupfinalen for 2021 møttes de to lagene i kampen som ble spilt et halvt år etter sesongslutt.

Ingen av lagene scoret i førsteomgang og gikk til pause med uavgjort.

En halvtime ut i andreomgang ble Wolff Eikrem felt av Brede Moe i 16-meteren og det ble straffe til Molde.

Den da 19 år gamle Sivert Mannsverk tok straffesparket, scoret og sendte Molde i ledelsen.

Bodø/Glimt var nær utligning fire minutter på overtid, men det ble med forsøket. Molde sikret dermed sitt femte NM-gull.

Ferske seriemestere

Bodø/Glimt ble seriemestere i Eliteserien to år på rad i 2020 og 2021. I år sikret de sitt tredje seriegull da de vant serien med to kamper igjen å spille.

Bodø/Glimt kommer fra to strake seiere og har kun tapt en av sine siste fire kamper.

I tillegg til å være ferske seriemestere har Glimt sikret andreplass i sin gruppe i Conference League og er dermed klare for kvalifiseringen til sluttspillet.

30 år siden

Bodø/Glimt har vunnet cupen og blitt norgesmestere to ganger tidligere. Første NM-gull kom i 1975, mens forrige gang var i 1993 – 30 år siden.

De ferske seriemesterne kan for første gang i klubbens historie vinne «the double», dersom de også stikker av med seieren i helgens cupfinale.

Glimt har tatt seg til cupfinalen seks ganger tidligere.

Den første gangen var i 1975, da de også vant mot Vard. Siden da har det blitt tap mot Lillestrøm (1977), seier mot Strømsgodset (1993) og tap mot Tromsø (1996), Rosenborg (2003) og Molde (2021/22).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norges beste i Europa

Molde dominerte i Norge forrige sesong og sikret seg et overlegent seriegull.

I år har det ikke gått like bra for moldenserne som avsluttet sesongen på femteplass, etter 15 seiere, seks uavgjort og ni tap på sesongens 30 seriekamper.

Molde har vunnet tre av de siste fem kampene sine, men har spilt uavgjort i de to helt siste mot Qarabag og HamKam.

Molde er det norske laget som spiller på det høyeste nivået i Europa denne sesongen. Etter tap i Champions League-kvaliken, sikret en plass i Europa League. En kamp gjenstår i gruppespillet, der Molde ligger på en utsatt tredjeplass og risikerer nedrykk til Conference League.

Niende cupfinale

Det er halvannet år siden Molde sist sikret NM-gull og stakk av med seieren i cupfinalen, etter ettmålsseieren mot Bodø/Glimt.

Molde vant cupfinalen også i 1994, 2005, 2013 og 2014. I 2014 vant moldenserne «the double» etter å ha tatt gull både i serien og i cupen.

Molde har tatt seg til cupfinalen åtte ganger tidligere.

Den første cupfinalen tapte moldenserne mot Brann i 1982. Tap ble det også mot Viking i 1989, før de tok sin første cupseier mot Lyn i 1994. Siden da har Molde vunnet mot Lillestrøm (2005), Rosenborg (2013), Odd (2014), og Bodø/Glimt, men tapt mot Aalesund (2009) etter straffespark.

Molde har kun tapt en av cupfinalene de har spilt i siden 1994.

Cupfinalen lørdag kl. 16.00: Bodø/Glimt - Molde, kampen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler