oddsen

Bodø/Glimt og Molde åpner med bortematcher i Europa

Torsdag spiller Molde borte mot Qarabag i Europa League, mens Bodø/Glimt spiller borte mot sveitsiske Lugano.

NORSKE REPRESENTANTER: Bodø/Glimt og Molde er de to eneste norske fotballklubbene som spiller i to av de største fotballturneringene i Europa denne sesongen.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. september 2023

Gruppespillet i europeisk fotball starter denne uken. Ingen norske lag deltar i den gjeveste turneringen, Champions League, men både i Europa League og Conference League er det norsk deltakelse.

Molde er med Europa League, mens Bodø/Glimt spiller i Conference League.

Tilbake i Europa League etter to år

Molde tapte mot tyrkiske Galatasaray i playoffen til Champions League, og måtte dermed ta til takke med en plass i Europa League. Molde er likevel det norske laget som spiller på det øverste nivået i Europa denne sesongen.

16 ganger tidligere har Molde spilt i Europa League, der det beste resultatet er 16-delsfinalen i 2020/21. I fjor spilte de i gruppespillet i Conference League.

Molde kommer fra to strake seiere i Eliteserien, hvor de ligger på fjerdeplass etter 12 seiere på 21 kamper.

Torsdag reiser moldenserne til Baku i Aserbajdsjan, der de skal spille sin første kamp i gruppespillet mot Qarabag. De to andre lagene i gruppe H er tyske Bayer 04 Leverkusen og svenske Häcken.

Torsdag 18.45: Qarabag FK - Molde, kampen på Oddsen

Forrige oppgjør endte i straffekonk

I den aserbajdsjanske toppserien ligger Qarabag på andreplass etter seks spilte kamper – tre seiere, en uavgjort og to tap.

Qarabag FK spilte i fjorårets Europa League-gruppespill. Etter seks kamper i gruppespillet endte det aserbajdsjanske laget på tredjeplass og røk dermed ut.

I 2020 møttes de to lagene i Champions League-kvalifisering. Kampen ble spilt på Kypros og endte 0-0 etter ordinær tid. Kampen endte med straffesparkkonkurranse, der Molde vant 6-5.

På Oddsen er Qarabag knepen favoritt til å gå seirende ut av oppgjøret, med 2.40 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.40, mens den er 2.80 på Molde-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Klare for tredje strake europeiske gruppespill

I år er Bodø/Glimt klare for sitt tredje europeiske gruppespill på rad med deltakelse i årets Conference League.

For tre uker siden gikk Glimt seirende ut av den siste playoff-kampen i Conference League. Da hadde de vunnet alle de fire kvalikkampene, spilt uavgjort i første playoff-kamp og vunnet den siste etter ekstraomganger.

I fjor spilte Bodø/Glimt i Europa League-gruppespillet, men endte på tredjeplass i sin gruppe etter fire tap på seks kamper. Året før deltok Bodø/Glimt i den første utgaven av Conference League, der de tok seg hele veien til kvartfinale, men tapte 5-2 sammenlagt mot Roma.

Torsdag spiller bodøværingene sin første kamp i gruppespillet i Conference League, når de møter sveitsiske FC Lugano.

Torsdag 21.00: FC Lugano - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

Tapte i Europa League-playoff

FC Lugano spiller til daglig i den sveitsiske toppdivisjonen – Swiss Super League. Etter fem spilte runder står Lugano med tre seiere og to tap, som har resultert i femteplass på tabellen.

Lugano tok seg hele veien til playoff i Europa League, men tapte 3-0 sammenlagt mot Union St. Gilloise og endte derfor i gruppespillet i Conference League.

På Oddsen er Bodø/Glimt favoritt til å vinne, med 2.15 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.55, mens den er 3.10 på seier til Lugano.

Relaterte artikler