oddsen

Bodø/Glimt og Molde åpner med bortematcher i Europa

Torsdag spiller Molde borte mot Qarabag i Europa League, mens Bodø/Glimt spiller borte mot sveitsiske Lugano.

NORSKE REPRESENTANTER: Bodø/Glimt og Molde er de to eneste norske fotballklubbene som spiller i to av de største fotballturneringene i Europa denne sesongen.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. september 2023

Gruppespillet i europeisk fotball starter denne uken. Ingen norske lag deltar i den gjeveste turneringen, Champions League, men både i Europa League og Conference League er det norsk deltakelse.

Molde er med Europa League, mens Bodø/Glimt spiller i Conference League.

Tilbake i Europa League etter to år

Molde tapte mot tyrkiske Galatasaray i playoffen til Champions League, og måtte dermed ta til takke med en plass i Europa League. Molde er likevel det norske laget som spiller på det øverste nivået i Europa denne sesongen.

16 ganger tidligere har Molde spilt i Europa League, der det beste resultatet er 16-delsfinalen i 2020/21. I fjor spilte de i gruppespillet i Conference League.

Molde kommer fra to strake seiere i Eliteserien, hvor de ligger på fjerdeplass etter 12 seiere på 21 kamper.

Torsdag reiser moldenserne til Baku i Aserbajdsjan, der de skal spille sin første kamp i gruppespillet mot Qarabag. De to andre lagene i gruppe H er tyske Bayer 04 Leverkusen og svenske Häcken.

Torsdag 18.45: Qarabag FK - Molde, kampen på Oddsen

Forrige oppgjør endte i straffekonk

I den aserbajdsjanske toppserien ligger Qarabag på andreplass etter seks spilte kamper – tre seiere, en uavgjort og to tap.

Qarabag FK spilte i fjorårets Europa League-gruppespill. Etter seks kamper i gruppespillet endte det aserbajdsjanske laget på tredjeplass og røk dermed ut.

I 2020 møttes de to lagene i Champions League-kvalifisering. Kampen ble spilt på Kypros og endte 0-0 etter ordinær tid. Kampen endte med straffesparkkonkurranse, der Molde vant 6-5.

På Oddsen er Qarabag knepen favoritt til å gå seirende ut av oppgjøret, med 2.40 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.40, mens den er 2.80 på Molde-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Klare for tredje strake europeiske gruppespill

I år er Bodø/Glimt klare for sitt tredje europeiske gruppespill på rad med deltakelse i årets Conference League.

For tre uker siden gikk Glimt seirende ut av den siste playoff-kampen i Conference League. Da hadde de vunnet alle de fire kvalikkampene, spilt uavgjort i første playoff-kamp og vunnet den siste etter ekstraomganger.

I fjor spilte Bodø/Glimt i Europa League-gruppespillet, men endte på tredjeplass i sin gruppe etter fire tap på seks kamper. Året før deltok Bodø/Glimt i den første utgaven av Conference League, der de tok seg hele veien til kvartfinale, men tapte 5-2 sammenlagt mot Roma.

Torsdag spiller bodøværingene sin første kamp i gruppespillet i Conference League, når de møter sveitsiske FC Lugano.

Torsdag 21.00: FC Lugano - Bodø/Glimt, kampen på Oddsen

Tapte i Europa League-playoff

FC Lugano spiller til daglig i den sveitsiske toppdivisjonen – Swiss Super League. Etter fem spilte runder står Lugano med tre seiere og to tap, som har resultert i femteplass på tabellen.

Lugano tok seg hele veien til playoff i Europa League, men tapte 3-0 sammenlagt mot Union St. Gilloise og endte derfor i gruppespillet i Conference League.

På Oddsen er Bodø/Glimt favoritt til å vinne, med 2.15 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.55, mens den er 3.10 på seier til Lugano.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler