oddsen

Brann er favoritter mot Lillestrøm i cupfinale-reprisen fra 1978

Lørdag blir det smekkfullt på Ullevaal når Brann og Lillestrøm møtes i cupfinalen. LSK-legenden Tom Lund ble matchvinner sist lagene møttes i finalen.

CUPFEST: Lørdag møtes Brann og Lillestrøm i cupfinalen. Blir det Akor Adams eller Bård Finne som kan juble til slutt?Foto: Bjørnar Morønning/Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:19. mai 2023Endret:22. mai 2023

Forrige gang Brann og Lillestrøm møtte hverandre i cupfinalen var i 1978. Da vant Lillestrøm 1-0 etter scoring av ingen ringere enn Tom Lund. Dette var romerikingenes andre NM-tittel. Lillestrøm vant også året før. Romerikingene har gått til topps også i 1985, 2007 og 2017.

Kommer fra tap

Lørdag jakter Lillestrøm sin sjette kongepokal. Kanarifuglene slo Bodø/Glimt 1-0 i semifinalen som ble spilt på Åråsen. Thomas Lehne Olsen ble matchvinner og sendte LSK til Ullevaal.

Lillestrøm «varmet opp» til cupfinalen med å tape 2-1 hjemme mot Sarpsborg i eliteserien 16. mai. Sarpingene passerte dermed Lillestrøm på tabellen.

Men lørdag er det cupfinalen som gjelder. I skrivende stund er det Brann som er favoritter. Det er 1,95 odds på Brann-seier, 3,70 på uavgjort og 3,50 på seier til Lillestrøm. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Vant sist i 2004

Det er 19 år siden Brann vant cupfinalen. Det skjedde i 2004 da de slo Lyn 4-1 på Ullevaal. Bengt Sæternes ble den store finalehelten med tre scoringer, mens Robbie Winters scoret det siste. For Lyn scoret Peter Markstedt. Brann ble cupmestere også i 1972, 1976 og 1982.

Bergenserne slo Stabæk 2-0 i semifinalen etter scoringer av Aune Heggebø og Bård Finne. Brann slo Stabæk også i 16. mai-runden og klatret opp til tredjeplass på tabellen.

Bård Finne scoret to, mens Felix Horn Myhre og Sivert Heltne Nilsen puttet ett hver.

Lørdag kl. 16.00: Brann - Lillestrøm

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler