oddsen

Brann kan sikre kvartfinaleplass i Champions League

Med seier mot Slavia Praha i gruppespillets nest siste kamp, kan Brann ta seg til sluttspillet i Champions League.

MÅLSCORER: Larissa Crummer (midten) scoret kampens eneste mål da Brann og Slavia Praha møttes i november i fjor.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. januar 2024

Brann avslutter 2023 med å spille uavgjort mot de franske seriemesterne i Lyon. I årets første kamp, en treningskamp mot 1. divisjonslaget Viking hjemme i Vestlandshallen, vant bergenserne hele 11-0.

Nå venter femte kamp i Champions League-gruppespillet, der det norske laget kan sikre seg en plass i kvartfinalen med seier over tsjekkiske Slavia Praha.

Torsdag 18.45: Slavia Praha - Brann, kampen på Oddsen

Kampen sendes på NRK2.

Uavgjort mot turneringenes mestvinnende

Brann seiret i kvalifiseringsrundene mot Lokomotiv Stara Zagora og Anderlecht, før de vant begge playoff-kampene mot skotske Glasgow City.

I gruppespillets første kamp vant de 2-1 borte mot St. Pölten, før de vant 1-0 i den historiske hjemmekampen mot Slavia Praha.

De to neste kampene var mot franske Lyon, som har vunnet Champions League åtte ganger tidligere og er den klubben på kvinnesiden som har vunnet turneringen flest ganger.

Første kamp endte med tap, før Brann imponerte i årets siste kamp med uavgjort og 2-2 mot det franske stjernelaget.

Historiske som Norges første

Etter at formatet for kvinnenes Champions League ble endret til å inneholde gruppespill i 2021/22-sesongen, har ingen norske kvinnelag deltatt i den prestisjefylte turneringen.

Brann er dermed det første norske kvinnelaget som spiller i årets format av Champions League.

Fra tidligere har fire norske lag spilt i Champions League. Trondheims-Ørn spilte kvartfinale i 2002 og 2003, mens de i 2005 spilte semifinale. To år senere tok Kolbotn seg til semifinale, mens de spilte kvartfinale i 2004. Røa spilte kvartfinale i 2010 og LSK Kvinner i 2019.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Gruppens største tap

Slavia Praha ligger nest sist i gruppen etter å ha tapt to kamper, spilt uavgjort i en og vunnet en.

I gruppespillets første kamp tapte Slavia Praha 9-0 mot franske Lyon. Det er det største tapet og den største seieren i gruppa.

Forrige uke vant Slavia Praha sin første kamp i gruppespillet, da de slo St. Pölten 1-0.

I teorien kan alle fire lagene i gruppen fortsatt gå videre. Slavia Praha er avhengig av et godt resultat mot Brann, da de har igjen Lyon i den siste gruppespillskampen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler