oddsen

Brann møter Ada Hegerberg og Lyon i Champions League

Brann har fått en perfekt start på Champions League og står med full pott etter to kamper. Nå venter Ada Hegerberg og Lyon i den tredje kampen i gruppespillet.

MÅLSCORER: Larissa Crummer (i midten) scoret kampens eneste mål for Brann, da de møtte Slavia Praha i forrige kamp i gruppespillet.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:12. desember 2023

Som det eneste norske laget denne sesongen spiller Brann i gruppespillet i verdens mest prestisjefylte fotballturnering, Champions League.

Brann seiret i kvalifiseringsrundene mot Lokomotiv Stara Zagora og Anderlecht, før de vant begge playoff-kampene mot skotske Glasgow City. Også de to første kampene i gruppespillet har Brann imponert og tatt to strake seiere.

Nå venter imidlertid den sterkeste motstanderen til nå, når de franske seriemesterne Lyon med Ada Hegerberg i spissen er motstandere.

Onsdag 21.00: Lyon - Brann, kampen på Oddsen

Historisk kamp i Bergen

Brann spilte sin første kamp i Champions League-gruppespillet borte mot østerrikske St. Pölten.

Førsteomgangen forble målløs, men drøyt ti minutter ut i andreomgang scoret Rakel Engesvik kampens første mål for bergenserne. St. Pölten utlignet ti minutter senere, før Anasi-Erlingsson ble matchvinner da hun scoret både Branns og kampens siste mål.

I slutten av november gjestet tsjekkiske Slavia Praha Brann Stadion i det som er den første Champions League-kampen på bergensk jord. Larissa Crummer scoret kampens eneste mål og sørget for seier til Brann.

Brann ligger på andreplass i gruppen, kun slått av Lyon på målforskjell.

Norges første

Etter at formatet for kvinnenes Champions League ble endret til å inneholde gruppespill i 2021/22-sesongen, har ingen norske kvinnelag deltatt i den prestisjefylte turneringen.

Brann er dermed det første norske kvinnelaget som spiller i årets format av Champions League.

Fra tidligere har fire norske lag spilt i Champions League. Trondheims-Ørn spilte kvartfinale i 2002 og 2003, mens de i 2005 spilte semifinale. To år senere tok Kolbotn seg til semifinale, mens de spilte kvartfinale i 2004. Røa spilte kvartfinale i 2010 og LSK Kvinner i 2019.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Duell mellom søstrene Hegerberg

Brann spiller i gruppe B og skal møte østeriske St. Pölten, tsjekkiske Slavia Praha og franske Lyon.

Søstrene Ada og Andrine Hegerberg er blant Norges mest kjente fotballspillere. Når Brann og Lyon møtes er de to søstrene på hvert sitt lag i kampen om å delta i verdens mest prestisjefylte fotballturnering.

Begge søstrene har slitt med skader denne sesongen, men Ada Hegerberg har vært tilbake både for Lyon og landslaget denne høsten. Andrine Hegerberg har derimot ikke vært på banen for Brann denne høsten, men ligger an til å rekke returkampen mot lillesøsteren 21. desember.

Norsk toppscorer

Franske Lyon har vunnet Champions League åtte ganger tidligere og er dermed den klubben som har vunnet turneringen flest ganger på kvinnesiden.

Lyon vant turneringen for første gang i 2011 og forrige gang i 2022. Fra 2016 til 2020 vant Lyon turneringen fem år på rad, i tillegg til at de vant i 2012.

Ada Hegerberg har spilt for Lyon siden 2014 og vunnet Champions League seks ganger tidligere.

Med sine 59 mål (oppdatert mars 2023) er Ada Hegerberg turneringens toppscorer gjennom tidene.

Nimålsseier i første kamp

I likhet med Brann har også Lyon vunnet de to første kampene i gruppespillet. Mot Slavia Praha vant de hele 0-9, mens de mot St. Pölten vant 2-0.

Lyon er regjerende seriemestere i Frankrike, en tittel de har sikret de to siste årene. Også i år troner Lyon øverst på tabellen etter ti seiere på ti kamper.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler