oddsensport

Brann og Vålerenga kan sikre Champions League-plass

Brann og Vålerenga er klare for returoppgjøret i sin siste playoff-kamp, der de har muligheten til å knipe hver sin plass i Champions League.

NÆR MESTERLIGAEN: Brann og Vålerenga har begge kun en kamp igjen, før de kan sikre seg en plass i gruppespillet i Champions League.Bildbyrån
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. oktober 2023

Brann sto for festfotball i den første playoff-kampen mot Glasgow i Skottland. Vålerenga møtte Real Madrid og måtte kjempe for at resultatet ikke skulle bli uoverkommelig i returoppgjøret.

Onsdag er de to lagene klare for returoppgjøret og sin siste playoff-kamp, der de kan sikre seg en plass i gruppespillet i sesongens Champions League.

Kan bli Norges første

Etter at formatet for kvinnenes Champions League ble endret til å inneholde gruppespill i 2021/22-sesongen, har ingen norske kvinnelag deltatt i den prestisjefylte turneringen.

Onsdag kan Brann og Vålerenga sammen bli de første norske kvinnelagene i årets format av Champions League.

Fra tidligere har fire norske lag spilt i Champions League. Trondheims-Ørn spilte kvartfinale i 2002 og 2003, mens de i 2005 spilte semifinale. To år senere tok Kolbotn seg til semifinale, mens de spilte kvartfinale i 2004. Røa spilte kvartfinale i 2010 og LSK Kvinner i 2019.

Regjerende serie- og cupmestere

Brann avsluttet forrige sesong som seriemestere og cupmestere. I Toppserien tapte de kun en av 18 kamper. I cupfinalen vant de 3-1 mot Stabæk.

På veien til playoff har Brann beseiret Lokomotiv Stara Zagora og Anderlecht.

Motstanderen i de to playoff-kampene er skotske Glasgow City. De siste 25 årene har laget vært i toppen hjemme i Skottland, der de har vunnet 16 skotske seriemesterskap, ni cuptitler og seks ligacuptitler. Glasgow City har tatt seg til kvartfinale i Champions League to ganger tidligere.

Kun et stortap kan ødelegge

I den første playoff-kampen hadde Brann stålkontroll og vant overlegent 4-0.

Allerede etter fire spilte minutter scoret Rakel Engesvik en praktscoring som sørget for en drømmestart i Skottland. Før pause ble det ytterligere to mål for Brann, før Marit Bratberg Lund scoret kampens siste mål fem minutter før ordinær tid.

Brann har dermed en 4-0 ledelse før returoppgjøret hjemme på Brann Stadion. Et stortap og et Glasgow City som sjokkerer må derfor til for å Brann ikke sikrer seg en plass i gruppespillet.

Onsdag 19.00: Brann - Glasgow City

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Drømmer lever

Vålerenga kommer fra to strake seiere i Toppserien, der de ligger på andreplass – kun ett poeng bak serieleder Rosenborg.

Vålerenga har en tøffere oppgave foran seg når de møter stormakten Real Madrid. I den første playoff-kampen i Madrid scoret spanjolene etter bare tre minutter. Drøye 20 minutter senere utlignet Felicia Rogic for Vålerenga. Like før pause scoret Real Madrid det som ble kampens siste mål.

Før returoppgjøret hjemme i Oslo ligger Vålerenga under 2-1, men med en god hjemmekamp har de alle muligheter til å realisere drømmen om Champions League.

Flere ferske verdensmestere

Med i Real Madrids tropp er flere nybakte verdensmestere og store stjerner. Stjerneskuddet Olga Carmona ble matchvinner i både semifinalen og finalen under sommerens fotball-VM.

Colombianske Linda Caicedo vant kampen mot kreften og scoret to mål i VM, blant annet mot Tyskland.

Flere av Real Madrid stjernene spilte i VM-finalen mot England.

Real Madrid kommer fra fem strake seiere og ligger på andreplass i den spanske toppdivisjonen.

Onsdag 19.30: Vålerenga - Real Madrid

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler