oddsen

Brann-treneren kan forsvinne

LSK Kvinner, Stabæk og Lyn spiller alle om en plass blant topp fire denne helgen. Men allerede før runden kan det skje dramatiske ting som potensielt kan bety mye for årets sesong

FARVEL: Brann-trener Alexander Straus er ønsket av Bayern.
Norsk Tipping
Publisert:20. mai 2022Endret:3. januar 2023

Brann-trener Alexander Straus kan være på vei bort fra klubben. Mer om det kan du lese litt lenger ned i saken.

Med andre ord er det noen spennende dager i vente allerede før runden settes i gang.

Stort press på gjestene

Avaldsnes – Rosenborg, Avaldsnes 1

Etter det ydmykende 0-10-tapet for Brann i forrige runde, fikk Avaldsnes en liten opptur i cupen onsdag kveld da Viking ble slått 3-1 på SR-Bank Arena. Heller ikke der var Karina Sævik i troppen, men laget tok seg uansett videre til neste runde.

Denne helgen kan det derimot fort være at hun er tilbake.

Til Stavanger Aftenblad uttalte Avaldsnes-trener John Arne Riise før cupkampen at det ville bli en vurdering opp mot kommende kamper om Sævik skulle være med eller ikke.

Rosenborg var for øvrig Riises første offisielle kamp som Avaldsnes-trener da laget tapte 0-6 i seriepremieren.

Denne helgen dukker det også opp et kjent fjes på Karmøy når Rosenborg kommer på besøk. Tidligere Avaldsnes-spiller Anna Jøsendal forlot klubben etter forrige sesong, og har denne sesongen prestert godt i Rosenborg etter overgangen.

Helgens møte blir første gang Jøsendal returnerer til sin tidligere hjemmebane. Og det blir svært viktig for trønderne å komme seg tilbake på vinnersporet.

Rosenborg klart ikke å slå LSK Kvinner (0-0) i forrige runde, da Vålerenga og Brann samme helg spilte 1-1 på Intility – noe som må sies å ha vært en god mulighet for trønderne til å nærme seg de to øverste lagene.

De hvitsvarte har slitt foran mål den siste tiden etter å ha åpnet sesongen svært positivt. Rosenborg har til sammen bare scoret ett mål i de tre siste kampene mot LSK Kvinner, Stabæk og Lyn. Det har vært med på å gjøre at laget har hele seks poeng opp til Brann, og det samme kan skje hvis Vålerenga vinner sin hengekamp.

Forsvinner suksesstreneren?

Kolbotn – Brann, KFUM-Arena

Sent onsdag kveld avslørte BA at Branns suksesstrener Alexander Straus kan være på vei bort fra klubben, og at Brann har mottatt en henvendelse fra Bayern München. Torsdag var Straus i samtaler med den tyske gigantklubben, og en avklaring rundt Brann-trenerens fremtid kommer trolig i løpet av de neste dagene.

46-åringen har hatt stor suksess med laget etter at han ble hovedtrener mot slutten av 2020-sesongen. I fjor ledet han Sandviken til et historisk seriegull, og i år har laget fortsatt i samme spor, men denne gangen som Brann.

I vinter var Straus også ønsket av Kansas City.

Straus har ikke ønsket å kommentere fremtiden overfor verken BA eller BT.

Så spørs det hvor mye dette har å si for oppladningen inn mot helgens kamp. Kolbotn er motstander på bortebane, og kampen er igjen flyttet fra Sofiemyr til KFUM-Arena grunnet dårlige baneforhold.

Det er faktisk bare to runder siden lagene møttes. Da gjorde Kolbotn en god figur i Bergen og tapte knepent 1-2. I forrige runde vant de fullt fortjent 2-0 over Arna-Bjørnar, men sesongen må uansett sies å ha vært litt skuffende så langt for laget som ble nummer seks i fjor. Samtidig er det bare fire poeng opp til LSK Kvinner på 4. plass.

Oslo mot Bergen – igjen

Vålerenga – Arna-Bjørnar, Intility Arena

Som i forrige runde er det denne helgen Oslo mot Bergen, men denne gangen er det Vålerenga mot Arna-Bjørnar – og ikke mot Brann som det var sist.

For første gang denne sesongen måtte Oslo-laget avgi poeng i den kampen, da det endte 1-1 på Intility. I midtuken var den regjerende cupmesteren i aksjon da Fart ble knust 9-0 i 2. runde i cupen, hvor blant andre Andrine Tomter spilte sin første kamp fra start denne sesongen etter sin skade. I tillegg scoret Elise Thorsnes hat trick.

Sistnevnte har vært i fyr og flamme så langt i år med ni scoringer på ni kamper. Her møter hun også én av sine tidligere klubber i Arna-Bjørnar.

Bergenserne fikk en stor opptur med 1-0 hjemme mot LSK Kvinner etter at Øyvind Nordtveit var ferdig i klubben. Men i Bjarne Hagens trenerdebut mot Kolbotn forrige helg ble det et langt mer skuffende 0-2-tap.

Det som heller ikke er gledelig for Arna-Bjørnar, er nyhetene om at spissen Vilde Veglo, som er innleid fra Brann, dessverre har røket korsbåndet og dermed er ute resten av sesongen.

Juvelen tilbake – møter gamleklubben

LSK Kvinner – Lyn, LSK-hallen

Drøyt åtte måneder siden hun pådro seg skaden på samling med U23-landslaget, var LSK Kvinner-spiller Camilla Linberg endelig tilbake i aksjon i midtuken da Tynset ble knust med hele 12-0 i cupen. Angrepsspilleren kom inn i 2. omgang og presenterte seg umiddelbart med både mål og målgivende.

– Det føltes som åtte måneder for å si det sånn, men touchet satt, det handler mer om den fysiske formen og orket, sier Camilla Linberg til toppserien.no.

– Det har vært en ny opplevelse og erfaring. Respekt til folk som har hatt flere kneskader. Det er en erfaring som krever mye mentalt, sier Linberg.

Comebacket er svært kjærkomment for et lag som har slitt denne sesongen og med all sannsynlighet allerede bare må fokusere på å sikre fjerdeplassen og den siste plassen i sluttspillet. Etter at Emilie Haavi og Sophie Román Haug begge dro til Roma før årets sesong, har LSK Kvinner slitt tungt framover og bare scoret ni mål på åtte kamper. Det håper Linberg å gjøre noe med.

– Det har vært frustrende å se på og ikke kunne bidra mens det har gått litt trått offensivt. Det er ikke noe å legge skjul på at vi har slitt, det er tallenes klare tale.

Et av lagene som nærmest utrolig nok truer kanarifuglene er helgens motstander Lyn.

Laget som ledes av Tom Stenvoll slutter ikke å imponere, og i forrige runde ble Røa slått komfortabelt 2-0 på bortebane. Flere viktige brikker forsvant før årets sesong, de var av mange spådd helt på bunnen, men er nå likt med LSK Kvinner før helgens runde.

– Vi skal ikke ta lett på Lyn, de kan bite godt fra seg. Det er gøy for meg som tidligere Lyn-spiller at de klarer å holde det gående og få opp gode talenter. Jeg er veldig glad for at de gjør det bra selv om jeg nå spiller i LSK og at de tre poengene blir svært viktig, sier Linberg.

Jakter topp fire

Røa – Stabæk, Røa kunstgress

På Røa kunstgress spiller også et lag som jakter topp fire, og som før runden er likt med både LSK Kvinner og Lyn, men har dårlige målforskjell og én kamp mer spilt.

Stabæk har egentlig spilt jevnt med alle denne sesongen og imponert voldsomt spillemessig. Laget fra Nadderud tok seg greit videre i cupen med 1-0 borte mot Odd i midtuken, hvor blant andre viktige Sunniva Skoglund og Justine Kielland fikk etterlengtet hvile.

Denne helgen er det tabelljumbo Røa som er motstander. Geir Nordbys lag har hatt en tøff sesong etter opprykket fra 1. divisjon og dessverre for deres del sett ut som Toppseriens dårligste lag med bare ett poeng.

Det som derimot er gledelig for Røa, er at poengene ikke har noe som helst å si ennå – og at det først virkelig gjelder når sluttspillet settes i gang på høsten etter 18 spilte kamper.


Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler