oddsenfantasytipping

Brennhete Haaland er klar for sitt femte Manchester-derby

Manchester City har ikke tapt på hjemmebane på godt over ett år. Søndag gjester byrival Manchester United Etihad, i årets første Manchester-derby.

STOROPPGJØR: Det er duket for storoppgjør i Manchester søndag ettermiddag, når byrivalene Manchester City og Manchester United møtes på Etihad.Alphaspirit
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. februar 2024

Manchester. Èn by med to lag og to farger.

Premier League på Oddsen

I flere år var Manchester United byens klart beste lag. I klubbens storhetstid på 1990- og 2000-tallet vant United flere store turneringer gjentatte ganger, deriblant Premier League, FA-cupen, Ligacupen og Champions League.

Sir Alex Ferguson ledet klubben i 27 år og er fortsatt den mestvinnende manageren i Premier League, mens United til dags dato fortsatt er den klubben med flest ligagull (20).

I 1999 ble United den første engelske klubben til å vinne «The Treble», etter seier i ligaen, FA-cupen og Champions League samme sesong.

24 år senere, i fjorårets sesong, ble byrival Manchester City det første laget i England siden 1999 til å gjenta akkurat det.

Søndag 16.30: Manchester City - Manchester United, kampen på Oddsen

Årets første Manchester-derby

Helgens storoppgjør i Manchester blir det 192. møtet mellom de to toppklubbene fra den samme byen. Manchester United har flest seiere og har vunnet 78 av gangene. Manchester City har vunnet 60 av oppgjørene, deriblant fire av de fem siste.

I juni i fjor møttes de to byrivalene til finale i FA-cupen. Manchester City gikk seirende ut av oppgjøret som endte 2-1 på Wembley.

Forrige gang de to lagene møttes var i ligakampen på Old Trafford 29. oktober i fjor. Erling Braut Haaland scoret kampens to første mål, i oppgjøret City vant 3-0.

Norsk rekordsetter

Tidligere denne uken spilte Manchester City åttedelsfinale i FA-cupen mot Luton. Oppgjøret endte 2-6 og Haaland sto for fem av City-lagets scoringer.

Det er andre gang i Haalands City-karriere at han scorer fem mål i samme kamp. Nordmannen ble dermed den første City-spilleren i historien som har scoret fem mål i to forskjellige kamper.

På sine 83 kamper som City-spiller har Haaland scoret 79 mål. Stjernespissen er også toppscorer i Premier League (17 mål) og en av fem toppscorere i Champions League (5 mål).

Nordmannen scoret også hat trick i sitt første Manchester-derby.

På sine fire kamper mot Manchester United har jærbuen scoret fem ganger og assistert tre mål.

Sterk hjemmestatistikk

Manchester City har en solid statistikk på hjemmebane, der de ikke har tapt siden 12. november 2022. Da var det Brentford som gikk seirende ut av ligakampen på Etihad.

I ligaen er City et av kun to lag som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen.

For to uker siden spilte City uavgjort i hjemmekampen mot Chelsea. Det er den første hjemmekampen på to og en halv måned som City ikke gikk seirende ut av.

Manchester City har vunnet 16 av de siste 20 kampene sine. I Premier League ligger de på andreplass på tabellen, ett poeng bak Liverpool.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kun ett tap i 2024

Manchester United fikk en tøff start på årets sesong, der de tapte tolv av sesongens 24 første kamper. Etter nyttår så trenden ut til å ha snudd for United, som vant seks av årets sju første kamper.

Seiersrekken og den gode formen fikk en brå stopp forrige helg, da United tapte 2-1 i ligakampen hjemme mot Fulham. «De røde djevlene» lå lenge under 1-0, før de utlignet i kampen 89. minutt. Gleden var kortvarig, ettersom Iwobi sendte Fulham tilbake i ledelsen ett minutt senere.

Tapet er United eneste i 2024.

Videre i FA-cupen med et nødskrik

United ligger på 6. plass på tabellen i Premier League, åtte poeng bak Aston Villa på fjerdeplass.

I midtuka vant United 1-0 i åttedelsfinale i FA-cupen mot Nottingham Forest. Casemiro ble matchvinner ett minutt før ordinær tid da han sto for kampens eneste mål og sikret en plass i kvartfinalen.

For United ligger FA-cupen an til å bli den eneste turneringen der de fortsatt har en sjanse til å vinne et trofe, ettersom avstanden opp til toppen av tabellen i Premier League er for stor og de allerede er ute av Champions League.

I fjorårets sesong vant Manchester United den engelske Ligacupen og tok sitt første trofe siden 2017. Også da vant de Ligacupen.

To poeng skiller i kampen om ligagull

Liverpool, Manchester City og Arsenal kjemper om ligagull denne sesongen og er topp tre på tabellen i Premier League.

Kun to poeng skiller mellom Liverpool på første og Arsenal på tredje. Manchester City ligger midt i mellom med ett poeng til hver.

Liverpool kommer fra fem strake seiere og er ferske ligacupvinnere, etter at de slo Chelsea 1-0.

I midtuka slo de Southampton 3-0 i åttedelsfinalen av FA-cupen, selv med flere av sine største stjerner ute med skader. Liverpool har kun tapt en ligakamp siden september. Tapet kom mot Arsenal i starten av februar.

Arsenal kommer fra seks strake ligaseiere og møter tabelljumbo Sheffield United mandag kveld. De fire siste møtene mellom de to har endt med seier til Arsenal. Senest på tampen av oktober i fjor, da Arsenal vant hele 5-0.

Premier League 27. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Lørdag

Everton - West Ham kl. 16.00

Fulham - Brighton kl. 16.00

Tottenham - Crystal Palace kl. 16.00

Brentford - Chelsea kl. 16.00

Nottingham Forest - Liverpool kl. 16.00

Newcastle - Wolverhampton kl. 16.00

Luton - Aston Villa kl. 18.30

Søndag

Burnley - Bournemouth kl. 14.00

Manchester City - Manchester United kl. 16.30

Mandag

Sheffield United - Arsenal kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler