oddsen

CL: Club Brugge og norsk stortalent møter Atlético Madrid

Årets Champions League har allerede bydd på forrykende storoppgjør, der flere nordmenn har vært sentrale. I forrige runde ble det også klart at det ikke bare er Erling Braut som sanker Champions League-erfaring.

FOTBALLKVELD: Hele åtte kamper skal spilles i gruppespillet tirsdag 4. oktober.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Tredje runde i gruppespillet i årets Champions League står for tur. Den norske stjernespissen Erling Braut Haaland har vært blant turneringens beste og deler foreløpig 1. plassen som toppscorer med Barcelonas Robert Lewandowski og Paris St. Germains Kylian Mbappé

Tirsdag er det imidlertid laget til en annen nordmann som skal i aksjon. En norsk 17-åring som også har scoret og satt rekorder i sesongens Champions League.

Norsk stortalent hos Club Brugge

Club Brugge står med to seiere på to kamper så langt i årets Champions League. I den belgiske klubbens andre kamp i gruppespillet for drøyt to uker siden ble norske Antonio Nusa (17), tidenes yngste nordmann til å debutere i Champions League. Nusa kom inn et kvarter før slutt og scoret Club Brugges fjerde mål i seieren over Porto. Dermed ble han også tidenes nest yngste målscorer i turneringen noen gang.

Nusa startet karrieren i Stabæk, der han spilte fra 2018 til 2021. 30. mai 2021 fikk han sin eliteseriedebut mot Rosenborg, før han en måned senere, den 27. juni, scoret sitt første eliteseriemål mot Bodø/Glimt. 31 august samme året ble nordmannen Club Brugge spiller og debuterte som innbytter i hjemmeseieren mot Charleroi 13. februar 2022.

Nusas belgiske klubb Club Brugge har spilt i Champions League 22 ganger tidligere, men kun vært i en finale. Det var tilbake i 1978 da de møtte Liverpool. De to kampene så langt i årets Champions League har resultert i 0-4 seier over Porto og 1-0 seier mot Bayer Leverkusen. Tirsdag tar Club Brugge imot Atlético Madrid hjemme på Jan Breydel stadion i Brugge i Belgia.

Atlético Madrid har spilt i Champions League siden 1958 og vært i finalen tre ganger. Forrige gang var i 2016 der de tapte 5-3 mot Real Madrid etter ekstraomganger og straffespark. Så langt i turneringen står Atlético Madrid med en 2-1 seier over Porto, og et 0-2 tap mot Bayer Leverkusen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Inter tar imot Barcelona

Et tirsdagens storoppgjør er kampen mellom Inter og Barcelona. Så langt i turneringen har de to lagene vært jevngode. Begge de to klubbene har en seier og et tap bak seg, før de møtes på San Siro i Italia tirsdag.

Inter har spilt i Champions League 23 ganger og vant for første gang i 1964, det første året de var med. Til sammen har den italienske klubben vunnet Champions League tre ganger, sist i 2010 da de spilte mot Bayern München og vant 2-0. Samme året vant laget også Serie A og Coppa d'Italia. Inter tapte 0-2 i sesongens første Champions League kamp mot tyske Bayern München, men vant 0-2 mot Viktoria Plzeň.

Barcelona spilte for første gang i Europas mest prestisjefylte fotballturnering i 1959/1960 og har over tredve Champions League-turneringer på resumeet. Den spanske storklubben har vært i åtte finaler og vunnet fem av dem, sist i 2015. Barcelona startet årets gruppespill med en sterk 5-1 seier over tsjekkiske FC Viktoria Plzen, før de tapte 2-0 mot Bayern München i forrige kamp.

Tirsdagens kamper i gruppespillet:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler