oddsen

Champions League: Real oppgave i vente for Haaland & Co. i kveld

Erling Braut Haaland og Manchester City er favoritter i i tirsdagens semifinale i Champions League borte mot Real Madrid.

NYTT MÅLSHOW?: I fjorårets to semifinaler mellom Manchester City og Real Madrid ble det scoret 11 mål.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. mai 2023Endret:9. mai 2023

Tirsdag og onsdag er det duket for semifinaler i Champions League. Returoppgjørene spilles neste uke.

Tirsdag møter Haaland og Manchester City sin tøffeste motstander til nå, regjerende mester Real Madrid. Onsdag er det klart for en hel italiensk semifinale når Milan møter Inter.

I skrivende stund er det City som er oddsfavoritter. Det er 2.10 på seier til Haaland & Co., 3.65 på uavgjort, mens det er 3.15 på Real Madrid-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Reprise av fjorårets semifinale

Også i fjorårets Champions League møttes Manchester City og Real Madrid i semifinalen. I den første av to kamper vant City 4-3 og hadde et greit utgangspunkt før returoppgjøret på bortebane.

73 minutter ut i returoppgjøret kom kampens første mål. Citys Mahrez scoret og sørget for en sammenlagtledelse på 5-3. Mot slutten av ordinær tid raknet det imidlertid fullstendig for City. Rodrygo scoret to raske mål for vertene, etter 90 og 90+1 minutter. Kampen gikk derfor til ekstraomganger hvor Benzema sørget for Real Madrids og kampens siste mål. Real Madrid gikk dermed videre til finalen som de vant.

Haaland og City kan gå hele veien – for første gang

Manchester City har de siste årene vært et topplag i England og Europa, men Pep Guardiola & Co. har til gode å hente det mest ettertraktede troféet. City var som nevnt med hele veien til semifinalen i fjor - og året før spilte de finale mot Chelsea, der de tapte 1-0.

Etter at Erling Braut Haaland kom til Manchester City i fjor sommer har han knust flere scoringsrekorder, og er sesongens toppscorer både i Premier League og Champions League. Haaland er både den yngste og raskeste spilleren til å nå 35 scoringer i Champions League. Nordmannen har spilt åtte Champions League-kamper i City-drakt og scoret 12 mål for den engelske storklubben.

Er det nordmannen som skal sørge for Manchester Citys første Champions League triumf?

Ferske cupmestere

Real Madrid er regjerende Champions League-mestere, og den klubben med flest Champions League-troféer. Den spanske storklubben har vunnet turneringen 14 ganger tidligere og spilt i til sammen 17 finaler.

Real Madrid har hatt svært varierende resultater denne sesongen. I den spanske serien har de tapt mot lag som Villarreal, Girona og senest Real Sociedad. I helgen vant den spanske storklubben Copa del Rey for 20. gang.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Italiensk semifinale

Den andre semifinalen spilles onsdag og er et italiensk oppgjør. Milan og Inter har vært ganske jevngode i sesongens Champions League. Begge lagene har vunnet ti kamper, spilt tre uavgjort og to. Inter har scoret 16 mål i turneringen – et mål mer enn Milan.

Milan vant 1-0 sammenlagt over Tottenham i åttedelsfinalene. I kvartfinalen vant de 1-0 over Napoli i den første kampen, før de spilte uavgjort og 1-1 i returoppgjøret. Milan har vunnet turneringen sju ganger tidligere, forrige gang i 2007.

Inter har vunnet Champions League tre ganger tidligere, forrige gang i 2010. Det er likevel første gangen den italienske storklubben er i kvartfinalen på 12 år. Inter vant åttedelsfinalen 1-0 sammenlagt etter seier mot portugisiske Porto. I kvartfinalen vant Inter 5-3 sammenlagt etter to kamper mot Benfica.

I januar møttes de to lagene i finalen av Supercoppa italiana, der Inter vant 3-0.

På Oddsen er Inter favoritt til å ta seieren med en odds på 2.40. Oddsen på uavgjort er 3.15, mens det er 3.00 i odds på Milan-seier.

Ukens semifinaler i Champions League

Tirsdag

Real Madrid - Manchester City kl. 21.00

Onsdag

Milan - Inter kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler