oddsenfantasy

Hardt presset United kan ryke ut av Champions League

Manchester Uniteds dårlige sesongstart kan nå et nytt nivå tirsdag kveld. Med tap mot Bayern München i gruppespillets siste kamp, er United ute av Champions League.

SLUTTEN?: For Manchester United og flere andre lag kan den kommende kampen i gruppespillet, bli den siste i sesongens Champions League.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. desember 2023

Denne uken spilles de siste kampene av gruppespillet i sesongens Champions League. Flere lag er allerede sikret en plass i sluttspillet, mens det i andre grupper er helt åpent.

Verst er det for Manchester United, som er et av lagene som risikerer å ryke ut – selv med seier i sin siste kamp.

Tirsdag 21.00: Manchester United – Bayern München, kampen på Oddsen

Kan ryke ut før sluttspillet

Manchester United tapte de to første kampene i årets Champions League, før de klarte 1-0 hjemme mot FC København. Andre kamp mot den danske serielederen endte med 4-3-tap, før de bare klarte 3-3 mot Galatasaray.

United ligger dermed sist i sin gruppe med kun fire poeng etter at fem kamper er spilt.

I tillegg til å slå den tyske storklubben Bayern München, er United avhengige av at det ender uavgjort i kampen mellom FC København og Galatasaray.

Tre ganger Champions League-vinnere

Manchester United har vunnet Champions League tre ganger tidligere. Første gangen «de røde djevlene» vant turneringen var i 1968, før de vant igjen i 1999 og senest i 2008.

I 2011 spilte de i finalen, men tapte 3-1 mot Barcelona.

Siden år 2000 har United vært en del av den prestisjefylte turneringen 20 ganger. Tre av gangene har de gått til finalen.

I 2021/2022 tok de seg til åttedelsfinalen, mens de i 2020/2021 røk ut i gruppespillet.

Verste sesongstart siden 60-tallet

Manchester United har fått sin verste sesongstart siden 1962-63, etter elleve tap på 23 spilte kamper siden sesongstarten i august.

I Premier League ligger United på 6. plass på tabellen etter ni seiere og sju tap så langt denne sesongen.

To av de tre siste ligakampene har endt med tap. Sist i helgens hjemmekamp mot Bournemouth, der United tapte 3-0 mot laget som nå ligger på 14. plass.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ubeseiret i årets turnering

Bayern München har vunnet Champions League seks ganger tidligere og er den klubben som har vunnet turneringen tredje flest ganger.

Første ganger Bayern vant var i 1974. Både i 1975 og 1976 vant de også, før de ikke seiret før i 2001. Siden da har Bayern vunnet ytterligere to ganger, både i 2013 og senest i 2020.

Da tyskerne var den prestisjetunge turneringen i 2020 slo Paris Saint-Germain 1-0 i finalen.

Både i 2023, 2022 og 2021 har Bayern München tatt seg til kvartfinalen i Champions League.

I år er Bayern München ubeseiret i turneringen og har vunnet fire av fem kamper. Forrige kamp i gruppespillet endte 0-0 mot FC København.

Seriemester elleve år på rad

Bayern kommer fra 5-1-tap borte mot Frankfurt i helgens runde av Bundesliga. Før helgens tap, hadde de sju ligaseiere på rad, deriblant en 8-0-seier mot Darmstadt i slutten av oktober.

Så langt denne sesongen har Bayern vunnet ti, spilt uavgjort i to og kun tapt en kamp i Bundesliga. I midten av september spilte de uavgjort og 2-2 mot serieleder Bayer Leverkusen, som er det eneste laget som er over dem på tabellen.

I fjor vant Bayern München Bundesliga da de slo Dortmund på bedre målforskjell. De tyske seriemesterne tok dermed sin ellevte strake ligaseier, noe som er rekord i europeisk fotball.

Tirsdagens kamper i gruppespillet

Lens - Sevilla kl. 18.45

PSV - Arsenal kl. 18.45

Inter - Real Sociedad kl. 21.00

Napoli - Braga kl. 21.00

FC København - Galatasaray kl. 21.00

RB Salzburg - Benfica kl. 21.00

Manchester United – Bayern München kl. 21.00

Union Berlin - Real Madrid kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler