oddsen

Champions League: Haaland og City med favorittstempel før returkampen

Erling Braut Haaland var med på å sende City i en komfortabel ledelse mot Bayern München i kvartfinalen forrige uke. Onsdag må tyskerne stoppe Haaland og score minst fire mål for å ta seg videre.

REKORD: Erling har med sine mål satt flere rekorder det siste året. Fortsetter den norske målmaskinen i Tyskland onsdag kveld?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. april 2023Endret:21. april 2023

Det er klart for årets siste kvartfinaler i Champions League, der det skal avgjøres hvilke to lag som sikrer seg de to siste semifinaleplassene i verdens største fotballturnering.

Tirsdag kveld ble det klart at Real Madrid og Milan er klare for hver sin semifinale.

Greit utgangspunkt for City

Erling Braut Haaland og Manchester City har et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Tyskland onsdag, etter at de vant 3-0 hjemme på Etihad forrige uke. I gruppespillet vant City fire av kampene og spilte to uavgjort, og ble dermed gruppevinner. I åttedelsfinalen spilte de lyseblå uavgjort mot RB Leipzig, før de vant 7-0 i returoppgjøret.

Også i Premier League gjør City det bra, og har de siste ukene lagt press på serieleder Arsenal. Fjorårets seriemestere kommer fra seks strake seiere, i tillegg til kvartfinaleseieren mot Bayern München.

Haaland historisk i første kamp

Erling Braut Haaland er toppscorer både i Premier League (30 scoringer) og Champions League (11 scoringer). I Champions League-kvartfinalen mot Bayern München scoret nordmannen ett av Citys tre mål, i tillegg hadde han assist til Bernardo Silvas scoring.

Braut Haaland kunne dermed huke av sitt 50. målpoeng for sesongen og ble samtidig den første Premier League-spilleren til å score 45 mål i alle turneringer totalt.

Bayern med bare seiere før tapet mot City

Bayern München har vunnet Champions League seks ganger tidligere, senest i 2020. De to siste sesongene har imidlertid den tyske serielederen røket ut i kvartfinalene. Først mot Paris St. Germain i 2021 og mot Villarreal i 2022.

Tidligere i mesterskapet ble Bayern München gruppevinner, etter at de vant alle sine seks kamper mot Inter, Barcelona og Plzeň. I åttedelsfinalen vant tyskerne først 1-0 mot Paris Saint-Germain, før de økte sammenlagtledelsen og vant 2-0 i returoppgjøret.

I helgen spilte den tyske serielederen uavgjort mot Hoffenheim, et lag som ligger på 13. plass i tyske Bundesliga.

På Oddsen er Manchester City favoritt til å ta seieren også i returoppgjøret med en odds på 2.40. Oddsen på uavgjort er 3.65, mens det er 2.50 i odds på Bayern München-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Inter med det beste utgangspunktet

Det fjerde og siste av årets kvartfinaler spilles i Italia og er mellom Inter og Benfica. Da de to lagene møttes i første kvartfinale for en uke siden var det italienske Inter som skaffet seg det beste utgangspunktet før returkampen. Inter tar med seg en 2-0 ledelse og spiller siste og avgjørende kamp hjemme.

Inter har vunnet turneringen tre ganger tidligere, forrige gang i 2010. Det er likevel første gangen den italienske storklubben er i kvartfinalen på 12 år. Inter tok andreplassen i sin gruppe, og spilte mot Porto i åttedelsfinalen der de vant 1-0 sammenlagt.

Portugisiske Benfica har vært i kvartfinalen fem ganger tidligere, men aldri kommet lenger. I den portugisiske toppserien er Benfica suverene på topp med 23 seiere på 28 kamper. I gruppespillet vant Benfica i sin gruppe, der de slo Juventus to ganger og spilte uavgjort mot Paris Saint-Germain. I åttedelsfinalen slo de Club Brugge 7-1 sammenlagt.

På Oddsen er Inter favoritt til å ta seieren med en odds på 2.05. Oddsen på uavgjort er 3.35, mens det er 3.25 i odds på Benfica-seier.

Onsdagens Champions League-kamper

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler