oddsen

CL: Toppscorer Haaland møter gamleklubben

Gruppespillet i Champions League drar seg til. Tirsdag skal Erling Braut Haaland tilbake til Signal Iduna Park der han skal møte gamleklubben Borussia Dortmund.

MÅLFEST?: Fortsetter Haaland scoringsformen og scorer mot gamleklubben?Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Kun to kamper gjenstår for hvert av lagene i sesongens Champions League-gruppespill. Flere av lagene har innfridd forventningene, mens andre har skuffet. 

Erling Braut Haaland og Manchester City er blant lagene som allerede er sikret å gå videre til åttendedelsfinale. Tirsdag spiller de mot Haalands gamleklubb for andre gang i sesongens Champions League-turnering.

Haalands og City videre uansett utfall

Erling Braut Haaland troner øverst på toppscorerlisten i Champions League og har så langt scoret fem mål i årets turnering. Spissjuvelen har spilt i Europas mest prestisjefylte fotballturnering siden 2019/2020-sesongen og har scoret hele 28 mål, 15 for Borussia Dortmund, åtte for Red Bull Salzburg og fem for Manchester City.

Manchester City har spilt fire kamper i gruppespillet og har vunnet tre og spilt én uavgjort. De lyseblå har aldri vunnet Champions League og er nok en gang på jakt etter å ta den mest ettertraktede pokalen. City var med hele veien til semifinalen i forrige sesongs Champions League, men ble slått ut av Real Madrid, som senere gikk helt til topps. I 2021 spilte Manchester City i finalen mot Chelsea, der de tapte 0 - 1.

Dette er Borussia Dortmunds 21. sesong i Champions League. Den tyske klubben har spilt i to finaler og vant turneringen i 1997. Dortmund ligger på andreplass i gruppa, men er ikke sikret avansement. I siste kamp venter FC København.

Forrige gang Borussia Dortmund og Manchester City møttes, vant 2-1. Haaland scoret ett mål mot eksklubben. På oddsen er City favoritter. Det er 1,60 i odds på Haaland & Co. Oddsen for Dortmund-seier er 4,70, mens for uavgjort  er oddsen 4,30. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Flere spennende oppgjør

Paris Saint-Germain har ikke tapt i gruppespillet denne sesongen og leder i gruppa. Tirsdagens motstander er israelske Maccabi Haifa FC. Maccabi Haifa ligger nederst og har kun vunnet én kamp i gruppespillet - de resterende har de tapt. Dersom Paris Saint-Germain drar i land seieren tirsdag, er også de sikret spill i åttendedelsfinalen. Forrige gang disse to lagene møttes vant PSG 3-1.

Chelsea og Red Bull Salzburg ligger øverst i sin gruppe. Chelsea har vunnet to kamper, spilt én uavgjort og gått på ett tap. Salzburg har ennå ikke tapt, de står med én seier og tre uavgjort. Ingen av lagene vil sikre seg en plass i åttendedelsfinalene allerede nå. Avstanden fra Chelsea på topp ned til AC Milan og Dinamo Zagreb på tredje og fjerde er bare på tre poeng. Ingenting er dermed avgjort før de siste gruppespillkampene.

Real Madrid er regjerende Champions League-mestere og klubben med flest Champions League-troféer. Den spanske storklubben har vunnet turneringen hele 14 ganger og spilt i til sammen 17 finaler. Så langt i årets sesong har Real Madrid vunnet tre kamper og spilt én uavgjort. RB Leipzig har vunnet to og tapt to i gruppespillet. Forrige gang de to lagene møttes vant Real Madrid 2-0.

Tirsdagens kamper

Sevilla - FC København kl. 18.45

Red Bull Salzburg - Chelsea kl. 18.45

Paris Saint Germain - Maccabi Haifa kl. 21.00

Dinamo Zagreb - Milan kl. 21.00

Benfica - Juventus kl. 21.00

Borussia Dortmund - Manchester City kl. 21.00

RB Leipzig - Real Madrid kl. 21.00

Celtic - Shakhtar Donetsk kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler