oddsen

Champions League: Haaland møter gamleklubben

Årets Champions League byr på flere forrykende toppoppgjør allerede i gruppespillet. Onsdag spiller Erling Braut Haaland sin andre kamp i turneringen for Manchester City i et gjensyn med gamleklubben Borussia Dortmund.

STOROPPGJØR: Bør man forvente målfest i sesongens gruppespill, og scorer Haaland igjen?
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:12. september 2022Endret:3. januar 2023

Gruppespillet i sesongens Champions League er for alvor i gang. Flere store oppgjør er allerede unnagjort og enda flere venter. Tirsdag og onsdag denne uken spiller klubbene sin andre kamp i gruppespillet, der blant annet den norske superspissen Haaland møter gamleklubben Borussia Dortmund ikledd Manchester City-drakt.

Denne uken spilles sju kamper tirsdag og ni kamper onsdag. Startskuddet for de to første kampene er kl. 18:45, mens de resterende kampene sparkes i gang kl. 21:00 begge dager.

Haalands andre Champions League-kamp i lyseblått

Erling Braut Haaland fikk sin første kamp for Manchester City i Champions League forrige uke. Den norske spissjuvelen scoret etter bare 20 minutter og endte med to scoringer i sin første Champions League-kamp med lyseblå drakt. Haaland har spilt i Europas mest prestisjefylte fotballturnering siden 2019/2020-sesongen og har scoret hele 25 mål, 15 for Borussia Dortmund, åtte for Red Bull Salzburg og nå to for Manchester City. 

Manchester City startet gruppespillet i årets sesong med 0-4 seier over spanske Sevilla. Blåtrøyene har de siste årene vært et topplag i England og Europa, men Pep Guardiola & Co. har til gode å hente den mest ettertraktede pokalen. Laget var med hele veien til semifinalen i forrige sesongs Champions League, men ble slått ut av Real Madrid, som senere gikk helt til topps. I 2021 spilte Manchester City i finalen mot Chelsea, der de tapte 0 - 1.

Borussia Dortmund har spilt har spilt i Champions League 20 ganger tidligere. Den tyske klubben har spilt i to finaler og vant turneringen i 1997. Haaland har scoret 15 mål for Dortmund i Champions League og er blant klubbens topp tre målscorere i turneringen. Starten på sesongens gruppespill begynte med seier for Dortmund da de slo FC København 3-0 hjemme på Signal Iduna Park.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Lewandowski møter også gamleklubben

En annen stjernespiss som også skal møte sine tidligere lagkamerater er polske Robert Lewandowski som nå spiller for Barcelona. Lewandowski er toppscorer for gamleklubben i Champions League og har scoret hele 69 mål for den tyske storklubben. Tirsdag spiller Lewandowski nok en gang på Allianz-Arena i München, men denne gangen ikledd Barcelona-drakt.

Barcelona spilte for første gang i Europas mest prestisjefylte fotballturnering i 1959/1960 og har over tredve Champions League-turneringer på resumeet. Den spanske storklubben har vært i åtte finaler og vunnet fem av dem, sist i 2015. Barcelona startet årets gruppespill med en sterk 5-1 seier over tsjekkiske FC Viktoria Plzen, der Robert Lewandowski scoret tre av målene.

Tyske Bayern München har spilt elleve Champions League-finaler og vunnet seks av gangene. Forrige gang den tyske storklubben vant Europas største fotballturnering var i 2020 da de slo franske Paris Saint-Germain 1-0. I sesongens første kamp i gruppespillet vant Bayern München 0-2 over italienske Inter.

Tirsdagens kamper i gruppespillet

Viktoria Plzen - FC Internazionale kl. 18.45

Sporting CP - Tottenham kl. 18.45

Liverpool - Ajax kl. 21.00

Porto - Club Brugge kl. 21.00

Bayern München - Barcelona kl. 21.00

Marseille - Eintracht Frankfurt kl. 21.00

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid kl. 21.00

Onsdagens kamper i gruppespillet

Milan - Dinamo Zagreb kl. 18.45

Shakhtar Donetsk - Celtic kl. 18.45

Rangers - Napoli kl. 21.00

Juventus - Benfica kl.21.00

Maccabi Haifa - Paris Saint Germain kl. 21.00

FC København - Sevilla kl. 21.00

Manchester City - Borussia Dortmund kl. 21.00

Real Madrid - RB Leipzig kl. 21.00

Chelsea - Red Bull Salzburg kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler