oddsen

CL: Liverpool og Bayern starter jakten på sin sjuende tittel

Gigantene Liverpool og Bayern München starter begge jakten på det sjuende Champions League-trofeet mot italienske lag onsdag.

STORE STJERNER: Flere av lagene som spiller i Champions League onsdag, er blant de mestvinnende i ligaens historie.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. september 2022Endret:3. januar 2023

Denne uka startet gruppespillet i Europas største fotballturnering, Champions League. Onsdag fortsetter gruppespillet i de gjenstående gruppene der flere av de mestvinnende lagene skal ut i ilden. Liverpool og Bayern München er begge blant den prestisjefylte turneringens mestvinnende lag, og sier seg neppe fornøyd med noe annet enn finaleplass. 

Åtte kamper skal spilles onsdag kveld. Avspark i kveldens to første kamper er kl. 18.45, mens de resterende starter kl. 21.00. To av onsdagens største oppgjør spilles i Italia når Napoli tar imot Liverpool, samtidig som Inter møter Bayern München. Se kampoversikt og kamplenker lenger ned i saken.

Fjorårets toer skal i aksjon

Et av onsdagens mest spennende oppgjør er dagens andre kamp i gruppe A. Napoli tar imot fjorårets Champions League-toer Liverpool hjemme på Diego Armando Maradona Stadium i Italia.

Liverpool spilte for første gang i det som da het Serievinnercupen i 1964/1965. Siden da har den engelske klubben spilt i Europas mest prestisjefylte fotballturnering hele 26 ganger, vært i ti finaler og vunnet seks av dem. Liverpool vant sist i 2019, men spilte i finalen forrige sesong der de tapte 0-1 mot Real Madrid. Hjemme i England har «The Reds» slitt litt i sesongstarten og ligger på en 7. plass på tabellen i Premier League.

Italienske Napoli har spilt i Champions League ni ganger tidligere, men aldri kommet lenger enn til åttedelsfinale. Napoli har vunnet Serie A to ganger, men klubbens siste store meritt er seieren i Coppa d'Italia i 2020 – der de slo Juventus 4-2 etter både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. I dag ligger Napoli på 2. plass på tabellen i Serie A, der de har vunnet tre av sine fem kamper og foreløpig ikke har tapt.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Bayern München starter også gruppespillet i Italia

Samtidig som Napoli tar imot Liverpool, spilles en annen stor Champions League-kamp lenger nord i Italia. 

Tyske Bayern München har spilt 11 Champions League-finaler og har i likhet med Liverpool vunnet seks ganger tidligere. Forrige gang den tyske storklubben vant Europas største fotballturnering var i 2020 da de slo franske Paris Saint-Germain 1-0. Bayern München er den mest suksessrike fotballklubben i Tyskland og har vunnet flere store turneringer både i Europa og i verden. De røde er regjerende Bundesliga-mestere og den mestvinnende klubben i Tyskland med hele 31 mesterskapstitler. 

Inter er en av ligaens to klubber som kommer fra Milan i Italia. Inter har spilt i Champions League 23 ganger og vant for første gang i 1964, det første året de var med. Til sammen har den italienske klubben vunnet Champions League tre ganger, sist i 2010 da de spilte mot Bayern München og vant 2-0. Samme året vant laget også Serie A og Coppa d'Italia. Inter har fem strake Serie A-titler mellom 2006 og 2010. I dag ligger klubben på 8. plass på tabellen i, etter to tap og tre seiere så langt i sesongen.

Onsdagens kamper i gruppespillet

Ajax - Rangers kl. 18.45

Eintracht Frankfurt - Sporting CP kl. 18.45

Napoli - Liverpool kl. 21.00

Tottenham - Marseille kl. 21.00

Barcelona - Viktoria Plzen kl. 21.00

Inter - Bayern München kl. 21.00

Club Brugge - Bayer Leverkusen kl. 21.00

Atletico Madrid - Porto kl. 21.00

Relaterte artikler