oddsen

CL: Liverpool og Bayern starter jakten på sin sjuende tittel

Gigantene Liverpool og Bayern München starter begge jakten på det sjuende Champions League-trofeet mot italienske lag onsdag.

STORE STJERNER: Flere av lagene som spiller i Champions League onsdag, er blant de mestvinnende i ligaens historie.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. september 2022Endret:3. januar 2023

Denne uka startet gruppespillet i Europas største fotballturnering, Champions League. Onsdag fortsetter gruppespillet i de gjenstående gruppene der flere av de mestvinnende lagene skal ut i ilden. Liverpool og Bayern München er begge blant den prestisjefylte turneringens mestvinnende lag, og sier seg neppe fornøyd med noe annet enn finaleplass. 

Åtte kamper skal spilles onsdag kveld. Avspark i kveldens to første kamper er kl. 18.45, mens de resterende starter kl. 21.00. To av onsdagens største oppgjør spilles i Italia når Napoli tar imot Liverpool, samtidig som Inter møter Bayern München. Se kampoversikt og kamplenker lenger ned i saken.

Fjorårets toer skal i aksjon

Et av onsdagens mest spennende oppgjør er dagens andre kamp i gruppe A. Napoli tar imot fjorårets Champions League-toer Liverpool hjemme på Diego Armando Maradona Stadium i Italia.

Liverpool spilte for første gang i det som da het Serievinnercupen i 1964/1965. Siden da har den engelske klubben spilt i Europas mest prestisjefylte fotballturnering hele 26 ganger, vært i ti finaler og vunnet seks av dem. Liverpool vant sist i 2019, men spilte i finalen forrige sesong der de tapte 0-1 mot Real Madrid. Hjemme i England har «The Reds» slitt litt i sesongstarten og ligger på en 7. plass på tabellen i Premier League.

Italienske Napoli har spilt i Champions League ni ganger tidligere, men aldri kommet lenger enn til åttedelsfinale. Napoli har vunnet Serie A to ganger, men klubbens siste store meritt er seieren i Coppa d'Italia i 2020 – der de slo Juventus 4-2 etter både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. I dag ligger Napoli på 2. plass på tabellen i Serie A, der de har vunnet tre av sine fem kamper og foreløpig ikke har tapt.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Bayern München starter også gruppespillet i Italia

Samtidig som Napoli tar imot Liverpool, spilles en annen stor Champions League-kamp lenger nord i Italia. 

Tyske Bayern München har spilt 11 Champions League-finaler og har i likhet med Liverpool vunnet seks ganger tidligere. Forrige gang den tyske storklubben vant Europas største fotballturnering var i 2020 da de slo franske Paris Saint-Germain 1-0. Bayern München er den mest suksessrike fotballklubben i Tyskland og har vunnet flere store turneringer både i Europa og i verden. De røde er regjerende Bundesliga-mestere og den mestvinnende klubben i Tyskland med hele 31 mesterskapstitler. 

Inter er en av ligaens to klubber som kommer fra Milan i Italia. Inter har spilt i Champions League 23 ganger og vant for første gang i 1964, det første året de var med. Til sammen har den italienske klubben vunnet Champions League tre ganger, sist i 2010 da de spilte mot Bayern München og vant 2-0. Samme året vant laget også Serie A og Coppa d'Italia. Inter har fem strake Serie A-titler mellom 2006 og 2010. I dag ligger klubben på 8. plass på tabellen i, etter to tap og tre seiere så langt i sesongen.

Onsdagens kamper i gruppespillet

Ajax - Rangers kl. 18.45

Eintracht Frankfurt - Sporting CP kl. 18.45

Napoli - Liverpool kl. 21.00

Tottenham - Marseille kl. 21.00

Barcelona - Viktoria Plzen kl. 21.00

Inter - Bayern München kl. 21.00

Club Brugge - Bayer Leverkusen kl. 21.00

Atletico Madrid - Porto kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler