oddsen

Conference League: De to mestscorende lagene møtes i finalen

Onsdag er det klart for finalen i UEFA Europa Conference League der engelske West Ham møter det eneste laget som har scoret flere mål i turneringen – italienske Fiorentina.

PÅ MÅL-TOPPEN: Både West Ham og Fiorentina er på toppen av mål-statistikken i Conference League denne sesongen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. juni 2023

Onsdag spilles finalen i den andre utgaven av UEFA Europa Conference League der West Ham møter ACF Fiorentina på Eden Arena i Tsjekkias hovedstad Praha.

I fjor kunne italienske AS Roma slippe jubelen løs etter å ha vunnet den første utgaven av Conference League. I år står igjen et italiensk lag i finalen, når Fiorentina møter engelske West Ham.

På Oddsen er West Ham knepen favoritt til å vinne med en odds på 2.65. Det er 3.10 på uavgjort, mens det er 2.70 i odds på Fiorentina-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Første europeiske finale på 40 år

West Ham har vunnet ti av sine kamper i Conference League denne sesongen og er så langt ubeseiret. Kun en av kampene har endt uavgjort. De gode resultatene har tatt West Ham til lagets første europeiske finale siden 1976.

London-klubben har hatt en langt dårligere sesong hjemme i England, der de endte på 14. plass på tabellen. West Ham har kun et trofé i Europa. Forrige gang de tok en pokal var i 1980 – over 40 år siden.

Samtidig som klubben er supermotivert til å ta sitt første europeiske trofé på over fire tiår, er også manager David Moyes på jakt etter sitt første store trofé i sin managerkarriere.

Flest mål i hele turneringen

Den italienske klubben Fiorentina har ikke vunnet en stor europeisk tittel siden de vant Cupvinnercupen i 1960/61. I sesongens Conference League har den italienske klubben hatt en enorm stå-på-vilje og en med sine 36 mål på 14 kamper, den klubben med flest mål. Det har tatt de hele veien til finalen.

Fiorentina kan bli den andre mulige og strake italienske klubben som vinner Conference League. I fjor gikk AS Roma til topps og vant den første utgaven av turneringen da de slo nederlandske Feyenoord.

Conference League-finalen spilles onsdag 7. juni kl 21.00. Kampen sendes på TV3+ og Viaplay.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler