lotto

Daniel (27) ble Lotto-millionær i Supertrekning: – Ikke så mye som topper det

På utenlandsoppdrag for Forsvaret fikk Daniel Torjussen Hansen (27) fra Froland en spesiell telefon. Påskeaften i 2021 ble han nemlig trukket ut som én av 45 Supertrekning-vinnere av 1 million kroner.

TV-BESØK: I starten av januar i 2023 var Daniel Torjussen Hansen gjest i God Morgen Norge sammen med lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. juni 2023Endret:20. juni 2023

Påsken 2021 var Daniel Torjussen Hansen (27) fra Froland i Agder på utenlandsoppdrag for Forsvaret i Litauen. På selveste påskeaften prøvde Norsk Tipping å komme i kontakt med frolending, som var en av 45 heldige vinnere i Supertrekning.

Noen dager senere sjekket Hansen telefonen sin og Norsk Tipping-appen, der han fikk se at han hadde blitt 1 million kroner rikere.

Lørdag er det Supertrekning med ca. 32 ekstra millionærer.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Så etterlysningen i lokalavisen

Vi spoler litt tilbake: 3. april 2021 blir til sammen tre personer fra Agder trukket ut som vinnere i Supertrekning i Lotto. En av vinnerne, en mann i 20-åra fra Arendal tar imidlertid ikke telefonen da Norsk Tipping ringer.

Da Hansen selv tok kontakt etter å ha lest i lokalavisen at Norsk Tipping ikke hadde fått svar hos den unge mannen fra Arendal, hadde han en klar beskrivelse på hvordan det var å bli Supertrekning-millionær:

– Tidenes opptur!

Satt i isolasjon i Litauen

I dag, drøyt to år etter at han ble Lotto-millionær, husker Hansen fortsatt hvordan den spesielle påsken var og hvordan det føltes å vinne.

– Det var en god følelse å vinne, humrer han glad når Norsk Tipping snakker med han igjen.

Hansen husker godt hvor han var og når han fant ut at han hadde vunnet.

– Jeg var i Forsvaret og satt i isolasjon nede i Litauen, så jeg fant vel først ut av det to-tre dager etter at jeg vant. Det ble ingen stor feiring. Det er ganske strengt der, men det ble ekstra god middag den kvelden, ja, mimrer han.

Og på spørsmålet om det fortsatt kan beskrives som tidenes opptur svarer 27-åringen lattermild:

– Det er vel fortsatt tidenes opptur, kanskje. Det er ikke så mye som topper det.

LES MER: Supertrekning: Vi trekker ca. 32 ekstra Lotto-millionærer

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kongen, Forsvaret og Supertrekning

Da Hansen vant i 2021 hadde han ikke noen store planer om hva pengene skulle gå til. I ettertid har premien bidratt til både hus, bil oppussing, familien og et bilde av kongen.

– Pengene gikk til hus og bil. Jeg hadde spart opp penger for å kjøpe meg hus uansett, men da jeg vant i Supertrekning kunne jeg jo bruke litt mer penger og kjøpe et litt finere og dyrere hus, forteller han og legger til at han også har lagt noen kroner i oppussing.

Hansen har også delt litt av premiepengene med sine nærmeste.

I tillegg til de fornuftige kjøpene har Hansen også kjøpt et kunstverk av Kong Harald.

– Bildet av kongen hadde jeg nok kjøpt uansett, men det var ekstra gøy å kjøpe det for pengene jeg vant, ler han.

I dag har kunstverket fått en spesiell plass hjemme hos Hansen.

– Bildet av Kong Harald henger på kjøkkenet hjemme. I forsvaret henger det bilde av kongen i matsalen, så å ha det hengende på kjøkkenet hjemme minner meg om både Forsvaret og Supertrekning. Så det er et fint minne.

KUNSTVERK: Dette bildet henger på veggen hjemme hos Daniel Torjussen Hansen, og er noe av det han kjøpte seg for premien sin.Foto: Privat

Klar for ny Supertrekning

Hansen er blant de over 7400 personene her i landet som kan smykke seg med tittelen som Lotto-millionær. En millionpremie skjer aldri for de fleste, og sjeldent mer enn én gang for de få, men han kan røpe at han likevel ikke har sluttet å spille Lotto.

– Jeg spiller fortsatt Lotto hver uke, så jeg har noen deltakelser inne til denne Supertrekningen også, smiler han lurt og legger til:

– Kanskje jeg opplever å faktisk få vinnertelefonen også hvis jeg vinner denne gangen.

– Tittelen som Lotto-millionær har jeg hvert fall. Vi er nesten en liten eksklusiv klubb, avslutter han glad.

Fem kjappe om Supertrekning

Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du deltar? Her får du fem kjappe svar på hvordan denne ekstratrekningen i Lotto fungerer og hvordan man deltar. 

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 32 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 24. juni. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (8. april).

  • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 8. april 2023.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også kan bli millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

Her kan du sjekke hvor mange deltakelser du har i årets første Supertrekning

Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler