oddsenfantasytipping

Den regjerende seriemesteren møter serielederen

I fjorårets sesong var Molde overlegne på toppen av tabellen. Viking endte på 11. pass, men leder i dag gullkampen i Eliteserien.

MESTVINNENDE: Med sine 16 seiere denne sesongen, har Viking har hatt mye å juble for.Carina Johansen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. september 2023

Fjorårets sesong ble en maktdemonstrasjon av Molde, som sikret sitt femte seriegull. 25 seiere på 30 kamper resulterte i 78 poeng etter endt sesong – 18 poeng mer enn Bodø/Glimt på andreplass.

Før helgens runde i Eliteserien er det Viking som topper tabellen med to poengs ledelse ned til Bodø/Glimt. Molde ligger på 5. plass, ti poeng bak helgens motstander, Viking.

Søndag 17.00, Molde - Viking, kampen på Oddsen

Jakter første seriegull siden 1991

Viking har blitt seriemestere åtte ganger tidligere, noe som gjør de til den norske klubben med tredje flest serietitler. Likevel er det 32 år siden forrige gang.

I dag troner Viking øverst på tabellen i Eliteserien og er nærmere sitt niende seriegull enn på lenge.

Med 16 seire på totalt 22 kamper er Viking også den mestvinnende klubben i Eliteserien denne sesongen. Kun tre oppgjør har endt med tap, mens de resterende tre har endt uavgjort.

Tidligere i år tok Viking ti strake seiere, noe som resulterte i klubbrekord og en plass i den eksklusive klubben for Eliteseriens beste seiersrekker.

Kun et tap på hjemmebane

Før Viking klarte den imponerende seiersrekken med ti strake seiere, tapte de mot Molde. Da avgjorde moldenserne til sin fordel tre minutter på overtid, og vant 4-3. Da lagene møttes i slutten av oktober i fjor vant Molde 4-1. Begge kampene ble spilt på SR-Bank Arena i Stavanger.

Forrige gang Viking vant mot Molde var i mai 2022. Da endte oppgjøret 4-3.

Molde har ikke tapt i Eliteserien siden 11. juni i år, da Odd vant 1-0. Etter 22 spilte kamper står Molde med tolv seiere, fem tap og fem uavgjort. Kun et av tapene er på hjemmebane.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Gullkampen i toppen

Det gjenstår åtte kamper for de fem lagene på toppen av tabellen i Eliteserien. Kun to poeng skiller mellom Viking og Bodø/glimt på topp. Tromsø ligger på tredjeplass med 45 poeng – tre poeng foran Brann og fire poeng foran Molde.

Bodø/Glimt og Molde spiller i hvert sitt europeiske gruppespill og er i en periode med dobbelt så hard kampbelastning som resten av topplagene her hjemme.

Samtidig har Viking, Tromsø og Brann fordel av at de ikke spiller mer enn en kamp i uken resten av sesongen. Det minsker også risikoen for skader. Glimt og Molde må også bruke tid på reising, mens de andre kan fokusere på trening og kommende kamper.

Eliteserien denne helgen

Totalt fem kamper skal spilles i Eliteserien denne helgen.

Lørdag

Stabæk - Tromsø kl. 15.00

Søndag

Lillestrøm - Brann kl. 15.00

Sandefjord - Vålerenga kl. 17.00

Molde - Viking kl. 17.00

Bodø/Glimt - Strømsgodset kl. 19.15

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler