oddsensport

Den store gullduellen står for tur

Rosenborg og Vålerenga står med like mange poeng før lørdagens toppkamp på Lerkendal.

TOPPKAMP: Cesilie Andreassen og Rosenborg før besøk av Vålerenga til toppkamp på Lerkendal. Her fra cupfinalen i fjor.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingKristianMoe / ToppserienPublisert:20. juni 2024

Alle kampene spilles lørdag.

Slik ser den 13. serierunden ut:

Rosenborg - Vålerenga, lørdag 12:45

Lyn - Åsane, lørdag 13:00

Røa - Kolbotn, lørdag 13:00

Stabæk - LSK Kvinner, lørdag 13:00

Brann - Arna-Bjørnar, lørdag 13:00

Toppserien på Oddsen

Gullkampen

Til helgen sparkes den 13. serierunden av Toppserien i gang, og det med en skikkelig godbit. 

Det er nemlig på Lerkendal det skjer denne runden, der de to serielederne Rosenborg og Vålerenga møtes til gullkamp. 

Begge lag står med 30 poeng på de 12 første kampene. Bare målforskjellen skiller lagene, som er i favør Vålerenga. 

Den regjerende seriemesteren viste gulltakter forrige runde ved å slå medaljekandidat Brann 2-0 hjemme på Intility. 

Seieren gjorde at de overtok tabelltoppen nok en gang, etter at Rosenborg gikk på et sjeldent tap borte mot LSK Kvinner - et tap trønderne nok er ivrige på å slå tilbake fra. 

Og det finnes vel ikke en bedre anledning å slå tilbake på enn på Lerkendal mot Vålerenga?

Men serielederen kommer ikke til å gi seg uten kamp. De kongeblå fra hovedstaden har også en høne å plukke med Rosenborg. Det motsatte oppgjøret mellom lagene i Oslo endte nemlig med 1-0-seier til trønderne, takket være et velplassert skudd fra Hanna Dahl. 

Vålerenga er høyst trolig ute etter revansje fra tapet i egen storstue og vil helst gjengjelde det ved å gjøre det samme mot Rosenborg. 

David mot Goliat 

Denne runden er det også duket for byderby i Bergen, der storesøster Brann får besøk av lillesøster og tabelljumbo Arna-Bjørnar. 

Brann har foreløpig grepet om bronsemedaljen, men gikk som nevnt på et tap borte mot serieleder Vålerenga sist helg. 

Hjemme mot Arna-Bjørnar er de enorme favoritter og har en ypperlig mulighet til å komme tilbake på vinnersporet. 

Laget fra Arna fortsetter å slite denne sesongen og er i fritt fall mot spill i 1. divisjon neste sesong. Bare to poeng etter 12 kamper er fasit for det unge Arna-Bjørnar-laget. Likevel er det bare to poeng opp til kvalifiseringsplassen, men avstanden opp til helt trygg plass virker for stor. 

Sist runde var de nære ved å ta poeng mot Røa, men som mange andre ganger denne sesongen gikk resultatet mot Arna-Bjørnar og det endte med et 0-1-tap. 

Det er også vanskelig å se for seg at tabelljumboen skal ta poeng på Brann stadion, spesielt med tanke på at Brann vant hele 10-0(!) sist lagene møttes. 

De øvrige kampene i runden er som følger:

Lyn - Åsane

Røa - Kolbotn 

Stabæk - LSK Kvinner

Lyn har hatt en positiv formkurve de siste ukene. Sjokkseieren mot Vålerenga ble etterfulgt av et sterkt bortepoeng mot Stabæk forrige helg. Denne runden er de tilbake på Kringsjå hvor de møter bunnlaget Åsane som fortsatt jakter sesongens første trepoenger. Kanskje kommer den her?

Røa er et annet lag som viser god form for tiden. Laget fra Oslo vest står med to strake 1-0-seiere i serien, samt et komfortabelt cupavansement mot HamKam. Den formen håper de nok fortsetetr når nyopprykkede Kolbotn kommer på besøk til Røa kunstgress. Nykommeren vant det viktige oppgjøret mot Åsane sist helg og har fått en fin luke ned til de to bunnlagene. 

Det blir trolig tett, jevnt og interessant på Nadderud denne helgen når tabellnaboene Stabæk og LSK Kvinner skal kjempe om tre poeng. Kanarifuglene fortsatte den gode hjemmestatistikken ved å slå gullkandidat Rosenborg forrige runde. Men på bortebane har det gått trått for de gule og svarte, som fortsatt står uten poeng på fremmed gress. Det blir neppe enkelt å bryte borteforbannelsen mot et tøft Stabæk-lag på Nadderud.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler