oddsentippingfantasy

Dette har ikke Brann klart på tre år

Det er snart tre år siden Brann gikk seirende ut av en kamp mot fjorårets seriemester, Molde. Søndag kan bergenserne snu den negative trenden når de gjester Aker Stadion i storkampen mot Molde.

TOPPSCORER: Branns toppscorer Bård Finne har hatt mye å juble for denne sesongen. Søndag får han og lagkameratene tøff motstand når de møter Molde.Bjørnar Morønning / NTBBjørnar Morønning
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. juli 2023

Halvparten av sesongens Eliteseriekamper nærmer seg ferdigspilt og det er kun serieleder Bodø/Glimt som har en luke ned til konkurrentene.

Kun seks poeng skiller mellom Tromsø på andreplass og Molde på sjetteplass.

Denne helgen spilles 13. runde av Eliteserien. De to bunnlagene starter runden fredag, når Aalesund gjester Briskeby og HamKam. Dagen derpå møtes de to Vestland-lagene Viking og Haugesund, før seks eliteseriekamper skal spilles søndag.

Rundens storkamp spilles på Aker Stadion, der Molde tar imot Brann. Runden tilbys også på Fantasy, der du kan spille rollen som manager og sette opp ditt eget Fantasy-lag.

Ikke tapt mot Brann siden 2020

Brann og Molde representerer hver sin fotball-by og har vært blant de mest populære fotballklubbene her til lands de siste årene.

Molde har gått seirende ut av de fire siste kampene mot Brann. Tre av kampene har vært i Eliteserien, mens en av kampene har vært en klubbvennskapskamp. Forrige gang Brann slo den regjerende seriemesteren var i Eliteserien på Aker Stadion 10. august i 2020.

Molde er regjerende seriemester, en tittel de har vunnet fem ganger siden 2011. Brann har vært på den nedre halvdelen av tabellen de siste årene og spilte fjorårets sesong i OBOS-ligaen. Kun et tap på 30 kamper sørget imidlertid for at Brann ble den soleklare ligavinneren og opprykk til Eliteserien.

Tre av tre tap på bortebane

Fjorårets nedrykk og spill i OBOS-ligaen har imidlertid vært en vekker for bergenserne, som i dag er på 3. plass i Eliteserien. Molde har hatt en vanskeligere start på årets sesong og ligger i dag på 6. plass. Kun fire poeng skiller de to lagene før søndagens kamp.

Begge lagene er best på hjemmebane, der Brann fortsatt har til gode å tape, mens Molde kun har et tap.

Branns tre tap denne sesongen har alle vært på bortebane. Molde har kun et tapt hjemme mot Stabæk.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Førstekeeperen uteblir

Mot Bodø/Glimt forrige helg fikk Molde-keeper Jacob Karlstrøm rødt kort 18 minutter ut i kampen. Molde scoret likevel to mål med en mann mindre på banen, men Bodø/Glimt slo tilbake og sørget for 2-2.

Karlstrøms røde kort sørget imidlertid ikke bare for problemer på Aspmyra. I storkampen mot Brann er Karlstrøm suspendert. Oliver Petersen ble byttet inn mot Glimt og hadde flere solide redninger. Molde har også hentet hjem Peder Lervik fra G19-EM.

To toppscorere på hvert sitt lag

Bård Finne og Ola Brynhildsen er toppscorer på hvert sitt lag og blant Eliteseriens topp fem målscorere. Finne har scoret elleve mål på 13 kamper for Brann, mens Brynhildsen har scoret sju mål på elleve kamper for Molde.

Mot Bodø/Glimt forrige helg scoret Brynhildsen begge Moldes mål. Det til tross for at Molde var i undertall etter Karlstrøms røde kort. I bergensernes kamp samme dag scoret Finne på straffe mot tabelljumbo HamKam.

Hele runden

Slik spilles runde 13 av Eliteserien:

Fredag

HamKam - Aalesund kl. 19.00 (TV2 Sport 1, TV2 Play)

Lørdag

Viking - Haugesund kl. 18.00 (TV2 Play)

Søndag

Rosenborg - Lillestrøm kl. 17.00 (TV2 Play)

Tromsø - Vålerenga kl. 17.00 (TV2 Play)

Sandefjord - Stabæk kl. 17.00 (TV2 Play)

Odd - Bodø/Glimt kl. 17.00 (TV2 Play)

Strømsgodset - Sarpsborg 08 kl. 17.00 (TV2 Play)

Molde - Brann kl. 19.15 (TV2 Direkte, TV2 Play)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler