oddsen

Dødt løp mellom Verstappen og Hamilton - i dag smeller det

Nå skal det endelig avgjøres. Erkerivalene Max Verstappen og Lewis Hamilton ligger likt før sesongens siste Formel 1-runde i Abu Dhabi.

BIKKJESLAGSMÅL: Lewis Hamilton og Max Verstappen er ikke akkurat bestevenner før sesongavslutningen i Abu Dhabi.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLars TerjeHusbynPublisert:10. desember 2021Endret:3. januar 2023

Ikke gå glipp av Formel 1-avslutningen som starter kl. 14.00 søndag. En mer dramatisk og spennende inngang til sesongens siste VM-runde går neppe an å få. Årets siste løp blir en thriller fra start til slutt, med Red Bull-sjåfør Max Verstappen (24) og Mercedes-sjåfør Lewis Hamilton (36) i hovedrollene. Kan Verstappen velte Hamilton av VM-tronen?

En av dem har en ørliten fordel

Dødt løp og 369.5 poeng er fasisten for begge to etter 21 runder i årets sesong. Verstappen har riktignok flere rundeseire enn Hamilton og derfor en liten fordel om de to skulle ende opp med å bli disket eller ikke fullføre helgas løp. Det legger imidlertid ikke en demper på spenningen, og helgas løp blir nok garantert like intenst og jevnt som vi har sett tidligere i sesongen.

Gjennom sesongen har vi flere ganger vært vitne til både dramatikk og høy fart, både på og utenfor banen 

Rasende Hamilton

I Saudi-Arabia Grand Prix sist helg ble det dramatisk. 13 runder før mål krasjet Mercedes-føreren Hamilton inn i Verstappen bakfra, etter at nederlenderen bremset kraftig opp. Det kostet Verstappen to femsekundersstraffer, som også måtte se seg forbikjørt av Hamilton - som stakk av med førsteplassen. Anklagene haglet fra begge leirer, og i etterkant av løpet fikk vi høre en rasende Hamilton fyre løs mot Verstappen. Temperaturen mellom de to rivalene har aldri vært høyere, og det er ingen tvil om sesongavslutningen blir en intens og svært spennende affære.

7 VM-seiere og 4 av de på rad er summen for Hamilton i forkant av Abu Dhabi Grand Prix. Verstappen er nok mer enn klar for å bryte denne rekka. 

Søndag får vi altså svaret på hvem av de to som går av med sammenlagtseieren. Løpet foregår på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi og starter 1400. Alt sendes direkte på Viaplay og Viasport 1.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler