oddsen

Dramatikk både på og utenfor banen

Det har kokt både på og utenfor banen de siste dagene. Søndag fortsetter underholdningen i Toppserien.

SJU PÅ RAD: Brann og Tuva Hansen jakter lagets sjuende strake seier.
Norsk Tipping
Publisert:29. april 2022Endret:3. januar 2023

Det er jevnt i toppen og på midten av tabellen før den syvende serierunden sparkes i gang.

Toppserien på Oddsen.

Kan nærme seg topp fire

Stabæk – Røa, Nadderud stadion

Etter fem gode prestasjoner, men ingen seire kom omsider den etterlengtede trepoengeren for Stabæk onsdag borte mot Arna-Bjørnar. Laget fra Nadderud var best gjennom hele oppgjøret, men klarte likevel å gjøre det unødvendig spennende da bergenserne utlignet fem minutter før slutt. Men en enda senere scoring sørget for at Stabæk nå er nummer fem på tabellen, fem poeng bak LSK Kvinner på 4. plass.

Samtidig sløste laget voldsomt med sjansene, noe som både kunne kostet seieren og som frustrerte hovedtrener Per Inge Jacobsen.

– Vi er meget glad for å ta med oss alle poengene hjem, men ikke helt fornøyd med at vi klarer å avgjøre kampen tidligere på en av mange sjanser gode sjanser som vi skaper, sa han til klubbens hjemmeside etter kampen.

Like god stemning var det ikke hos Røa, som var sjanseløse og tapte fullt fortjent 0-3 mot Rosenborg på hjemmebane. Det nyopprykkede laget var aldri i nærheten av å true trønderne eller ta poeng, men klarte i det minste å heve seg og holde nullen i 2. omgang. Men Røa er sist på tabellen med bare ett fattig poeng før denne runden.

Ny Oslo-tur på Avaldsnes

Vålerenga – Avaldsnes, Intility Arena

Det har stormet rundt Vålerenga de siste timene etter at det ble kjent at de har takket nei til å spille oppgjøret mot Brann på Brann Stadion i sommer.

På banen derimot leveres det uansett svært godt om dagen, og med full pott og ett (!) baklengsmål så langt denne sesongen, er det bare nettopp Brann som kan matche Oslo-laget. I forrige serierunde var det klasseforskjell i 3-0-seieren over rivalen LSK Kvinner.

Til denne kampen har Vålerenga tilbudt en egen «John Arne-Riise-billett», som kan leses mer om her, når Avaldsnes kommer på besøk til Oslo.

I Oslo var de også i midtuken da det opprinnelig skulle vært spilt kamp borte mot Kolbotn, men slik ble det ikke. Like før kampstart ble avgjørelsen tatt av hovedommer, som mente baneforholdene ikke var gode nok. Istedenfor ble kvelden brukt i LSK-hallen til å se nettopp Vålerenga mot LSK Kvinner.

Riise var svært kritisk til opplegget og kalte det amatørmessig av både Kolbotn og NFF til flere medier. I denne kampen må de nok finne seg i å være kraftig underdogs.

Merkedag for Rosenborg

Rosenborg – Lyn, Koteng Arena

Rosenborg har levert en meget god sesong så langt, men det er tydelig at det er minimalt med poeng som kan avgis også i år om det skal bli gull til slutt.

Tapet mot Brann var definitivt et skudd for baugen for trønderne, som utenom det stort sett har gnistret og leverte flere gode prestasjoner. I midtukekampen mot Røa var blant andre Anna Jøsendal og Emilie Joramo spillere som utmerket seg meget positivt med sine prestasjoner.

Jøsendal ble hentet inn fra Avaldsnes før sesongen og har virkelig begynt å få opp dampen med scoring i to strake kamper.

Onsdag kom også den svært gledelige nyheten om at Rosenborgs kvinne- og herrelag fusjoneres til å bli én organisasjon.

Nærmest på utrolig vis står helgens motstander Lyn med «bare» fem poeng og én seier. Som nevnt tidligere har laget hengt godt med i kampene, men hatt marginene imot og tapt marginalt eller gitt fra seg seieren som mot Avaldsnes for to runder siden.

I midtuken var Lyn svært nær et overraskende poeng hjemme mot Brann, men to sene scoringer fra bergenserne gjorde at det endte med null.

To lag i motgang

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner, Arna Idrettspark

– Jeg følte vel ikke at jeg hadde den nødvendige tilliten, uten at dette er noe spesielt dramatisk, i hvert fall ikke fra min side. Det har vært en prosess en stund, sier Øyvind Nordtveit til BA.

– Vi har ikke oppnådd resultatene vi har ønsket oss, og vi ser litt ulikt på ting. Det handler om fotballfaglige diskusjoner. Vi kan spille litt annerledes og slik forhåpentligvis få mer ut av laget, mener sportssjef Erik Mjelde.

Torsdag kom nyheten om at Arna-Bjørnar har valgt å skille lag med hovedtrener Øyvind Nordtveit med umiddelbar virkning. Mjelde begrunnet avgjørelsen med to årsaker: Sviktende resultater og fotballfaglig uenighet.

Etter 7.-plassen i fjor, har det vært en svært skuffende start på sesongen av Arna-Bjørnar, som ligger nest sist med én seier og klart flest baklengsmål. I kampen mot Stabæk var laget heldige som utlignet til 1-1 like før slutt, men hvor de uansett tapte like etterpå.

Ny trener er foreløpig ikke på plass, til denne kampen vil assistenttrener Thomas Mørk og Erik Mjelde lede laget.

Trenerbytte har det ikke vært i LSK Kvinner, men heller ikke de kan si seg å være så veldig fornøyd med utviklingen den siste tiden.

Laget virker allerede å være hektet av i kampen om de to øverste plasseringene, og bare ett poeng mot Røa og Vålerenga i de to siste kampene er fasiten, der LSK Kvinner var mange hakk svakere enn Vålerenga onsdag. Kanarifuglene tapte fullt fortjent 0-3.

Fortsatt er avstanden ned til Stabæk på fem poeng betryggende i kampen om topp fire, men det er slettes ikke utenkelig at Stabæk kan vinne hjemme mot Røa. Derfor bør også LSK Kvinner komme tilbake på vinnersporet her.

Banetrøbbel hos begge lag

Brann – Kolbotn, Stemmemyren kunstgress

Brann Stadion-nekt hos Vålerenga, spillenekt på Sofiemyr hos Kolbotn.

Det oppsummerer de siste dagene for de to lagene før helgens møte i Bergen. Som nevnt tidligere i saken ga Vålerenga beskjed til NFF tidligere i år om at de ikke ønsket å spille mot Brann på Brann Stadion 5. juni, mens Kolbotns kamp mot Avaldsnes i midtuken ble foreløpig utsatt grunnet en forferdelig gressmatte.

Den regjerende seriemesteren har levert prikkfritt så langt i sesongen, men likevel vært svært nær å avgi poeng ved flere anledninger nå, særlig mot Stabæk og Lyn i de to siste serierundene. To sene scoringer sikret seier mot Lyn i forrige runde, deriblant et drømmetreff fra Elisabeth Terland fra midtsirkelen, som gjør at Brann og Vålerenga er eneste med full pott.

Kolbotn kommer nok hakket mer uthvilt etter at kampen mot Avaldsnes ikke ble spilt. Så gjenstår det å se om de kan klare å matche et Brann-lag som har hatt det litt tøffere og slitt med sykdom og litt skader den siste tiden.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler