eurojackpotvinnerhistoriefremside

Tysk andrepremie i Eurojackpot – andelsbank tok den norske millionen

Ingen hadde 5+2 rette tirsdag kveld. Førstepremiepotten i Eurojackpot stiger til ca. 179 millioner kroner.

DELE PÅ GODENE: Premie-kaken blir delt i ti dersom en andelsbank eller et andelslag stikker av med premiepotten.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:4. april 2023

Én andrepremie gikk til Tyskland, hvor en heldig spiller kan glede seg over en påskeutbetaling på 10 432 345 kroner. Her hjemme kunne ti heldige spillere juble over 100 000 kroner hver etter å ha delt den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

– Jækla gøy!

En av andelsbankvinnerne var en mann i 20-årene fra Oslo som på ingen måte var klar over premien da Norsk Tipping ringte.

– Oi! Utbryter han når han får beskjed om at 100 000 kroner snart vil tikke inn på konto.

– Det er jækla gøy. Jeg har ikke vært med spesielt lenge heller, et halvår kanskje. Jeg håper virkelig at dette ikke er en tulletelefon, ler han.

– Hva vil du bruke premien på?

– Her skal det fort betales en del studielån, smiler han fornøyd.

Norsk Tipping gratulerer!

PSST! Vi ringer ca. 48 ekstra Lotto-millionærer i årets første Supertrekning

Eurojackpot
4. april 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Ofte stilte spørsmål om andelsbank

Andelsspill kommer i flere former, og det kan fort bli krøll når man snakker om dem. Her kommer en oversikt over ulike begreper og ting folk ofte lurer på når temaet kommer på banen. 

Andelsspill, andelsbank, andelslag - hva er forskjellen?

Et andelsspill er kort fortalt et spill hvor flere spillere går sammen om å levere deltakelse. Hver spiller står for sin del av innsatsen, og er følgelig sikret en andel ved en eventuell premie. 

Andelsbank er begrepet Norsk Tipping benytter om sine andelsspill. De tilbys foreløpig i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot, hvor grupper på ti spillere kan gå sammen om å levere et større systemspill hvor de da eier en ti-del hver. De vet ikke hvem de spiller sammen med, systemene blir fortløpende og automatisk satt opp. Går systemet inn og vinner, vil hver spiller få utbetalt en ti-del av premiebeløpet.

Et andelslag er et andelsspill som kommisjonærer selv setter opp. Dersom man ønsker å spille andelsspill med mer lokal tilhørighet, føles disse fort litt mindre anonyme enn andelsbank. Du kan lese mer om hvordan andelslag fungerer i denne saken om lokallaget fra Dokka som har vunnet millionpremie i Lotto - tre ganger.

Hva menes med systemspill, egentlig?

Systemspill betyr egentlig bare at man kombinerer flere rekker i en og samme deltakelse. Man spiller altså på et større system av rekker. Når flere spillere går sammen om innsatsen, spilles det naturlig nok på mange flere rekker enn man selv ville kunne kjøpt. Alle andelsspill er systemspill, men ikke alle systemspill er andelsspill (man kan for eksempel levere systemspill alene i Lotto).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hvor mye høyere vinnersjanser får man når man leverer andelsspill?

Vinnersjansene er tidoblet. Kjøper du en andel til 100 kroner, er du med på et spill til en verdi av 1000 kroner. Blir premien for hele det innleverte spillet på 5000 kroner, vinner du 500 kroner. Blir premien 20 millioner kroner, vinner du 2 millioner. Man kan kjøpe så mange andeler man ønsker. På kvitteringen vil det fremgå hvilke system som er blitt spilt og hvor mange andeler man har.

Kan jeg spille andelsspill hos kommisjonær?

Ikke alle kommisjonærer tilbyr å sette opp egne andelslag, men andelsbank kan man be om hos alle kommisjonærer i spill hvor dette er en mulighet (Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot).

Telles deltakelser med andelsbank inn mot Supertrekning og Gull-Lotto?

Ja! Dersom man spiler Lotto, vil rekkene man har hatt inne med en eventuell andelsbank også telles inn mot Supertrekning og Gull-Lotto med en utbetaling av 1/10 ved eventuell premie.

Neste ukes potter

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 7. april. Førstepremien blir som nevnt på ca. 179 millioner kroner mens andrepremiepotte anslås til ca. 18 millioner kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler