eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot-pottene stiger igjen: Ca. 564 mill. på tirsdag

Ingen klarte å prikke inn nok rette tall til å sikre første- eller andrepremiepott i Eurojackpot, men en dansk spiller sikret seg tredjepremie på 11 millioner kroner. Én heldig nordmann sikret seg som vanlig den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

PLANEN KLAR: Vinneren av den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot vet allerede hva noe av millionen skal gå til.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Storvinnerne lar vente på seg både i Europa og her hjemme. Ingen klarte 5+2 eller 5+1 rette fredag 7. oktober. Tredjepremiepotten gikk til én dansk spiller som klarte 5 rette og dermed kunne innlede helga med en premie på litt over 11 millioner kroner. 

Begge toppremiene stiger nå mot neste trekning tirsdag, med henholdsvis ca. 564 og ca. 37 millioner kroner i første- og andrepremiepotten.

Kveldens tallrekke var følgende:

30 - 16 - 17 - 35 - 26

Stjernetall: 3 - 9

Her ble det altså få vinnere, og kun én nordmann som kunne juble her til lands, nemlig vinneren av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Mossing tok den norske millionen: – Nå blir det klokke!

To forsøk måtte til før Telefonen fra Hamar fikk tak i vinneren av den norske millionen, en mann i 30-årene fra Moss. Til gjengjeld ble stemningen ekstra god da vi oppnådde kontakt, for han var på jobb på sykehjemmet med både kollegaer og beboere med seg på høyttaler.

– Neimen, så gøy. Jeg vet knapt hva jeg skal si, utbryter han når han får millionbeskjeden. Han hadde rukket å sjekke at det var Norsk Tipping som ringte, og hadde raskt skjønt at «noe var i gjære», som han sier. Han hadde derfor gått og bedt om lov til å sette på lyd så de andre på huset også kunne være med på vinnersamtalen.

– Nå blir det klokke, jubler kollegaen i bakgrunnen.

– Jeg er over gjennomsnittet interessert i klokker, forklarer han lattermildt. Han hadde allerede bestemt seg for at litt av premien skal investeres i en Rolex.

– Resten må jeg rådføre meg litt med samboeren på. Det hadde vært fint om vi kunne dele litt med andre, sier han.

Først skulle imidlertid kveldens skift gjennomføres.

– Jeg jobber til ni i kveld og skal på igjen klokken sju i morgen. Det spørs om det kan bli litt vanskelig å lande mellom der nå, humrer den ferske millionæren avslutningsvis.

Leverer du Eurojackpot fast? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mangemillionær over natta: Fem høyeste premieutbetalinger i Norge

Får vi en norsk alenevinner tirsdag, vil premieutbetalingen gå inn i historien som en av de fem største hos Norsk Tipping. Den største norske premieutbetalingen noen gang (så langt) er på 485,1 millioner kroner. Den skjedde 26. juni 2020 da en norsk mann var alene om å gjette 5+2 riktige og dermed kapret hele førstepremiepotten.

– Jeg er glad og nummen, sa en forfjamset vinner den gang. 

Den forrige Eurojackpot-storvinneren her til lands er relativ fersk. En norsk kvinne vant 436,2 millioner kroner 18. mars i år.

– Det er et sånt tall jeg ikke skjønner. Nå sitter jeg her varm i toppen og tørr i munnen, lo den forbausede storvinneren da Norsk Tipping ringte.

Dette er de fem største premieutbetalingene hos Norsk Tipping noensinne: 

SpillDatoKjønnPremieEurojackpot         26.06.2020        Mann         485,1 mill.  Eurojackpot20.09.2019 Mann 443,9 mill. Eurojackpot18.08.2017 Mann 441,3 mill. Eurojackpot18.03.2022Kvinne436,2 mill.Vikinglotto15.11.2017     Kvinne     341,3 mill. 

Nye sjanser tirsdag

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 11. oktober. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 564 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 37 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler