eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Førstepremiepotten stiger til ca. 307 mill.

Ingen storvinnere, to andrepremier til henholdsvis Danmark og Spania, og tre tredjepremier, en av dem norsk. To nordmenn kunne altså juble over millionpremier fredag 23. september. Begge ønsker seg snarest mulig til Syden.

DOBBELT NORSK: Ikke én, men to norske vinnere i fredagens Eurojackpot. Henholdsvis 1 million kroner og 3,1 millioner kroner sendes nå til Selbu og Nordkapp.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:23. september 2022Endret:3. januar 2023

En dansk og en spansk spiller ble de som kunne juble høyest fredag kveld: De delte andrepremiepotten i Eurojackpot og sikret seg 12,5 millioner kroner hver. Førstepremiepotten klarte ingen å gjette seg til, og den legger dermed kraftig på seg før neste trekning: Nå ligger den på ca. 307 millioner kroner.

Legger passet fram hver fredag - vant 3 millioner kroner

Kvelden kunne også by på hele fem tredjepremievinnere. Én nordmann befant seg blant svensker og nederlendere og sikret seg dermed en del av kaka. Den heldige spilleren fra Nordkapp i Troms og Finnmark sikret seg 3,1 millioner kroner.

– Nei, det er ikke sant, utbryter vinneren forferdet når han får nyheten; – Nei, det går ikke an.

Her ble det for noen tårer. Han hadde akkurat fortært "en himmelsk god middag" med venner som han hadde hjulpet å flytte, og så kom det altså millionpremie på toppen av det hele.

– Jeg sitter her og griner, humrer han.

– Jeg tror jeg må gå litt. At det går an. Går det virkelig an?

Den noe overveldede vinneren kunne fortelle at han spiller Eurojackpot fast hver tirsdag og fredag i tillegg til Lotto.

– Hver fredag legger jeg fram passet og sier til kompisene at dersom de ringer, så er jeg klar til å dra på lørdag, skoggerler den ferske millionæren, som nå ser for seg en tur til varmere strøk så snart som mulig.

– Men først må jeg ta noen telefoner her, sier han litt forundret. Her ville det ta litt tid før ting sank inn, mente han.

– Jeg lurer på om jeg får sove etter dette.

Selbygg tok den norske millionen – opptatt med Vazelina-podcast

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner fikk lang reisevei denne gangen: Den skal til en heldig spiller i Selbu i Trøndelag. Først på lørdag ettermiddag fikk Telefonen fra Hamar kontakt med den glade vinneren.

– Jeg så dere hadde ringt, så jeg skjønte jo at det var noe, sier selbyggen, som for lengst har sjekket Norsk tipping-appen og skjønt hva som var i gjære. Han var nå ute og kjørte med sin bedre halvdel, men kjørte pent til siden for å ta det formelle rundt premien.

– Jeg pleier å være på nett altså, men i går var jeg helt oppslukt av den podcasten til Vazelina Bilopphøggers. Jeg så ikke at dere hadde ringt før langt utpå kvelden. 

Nå skal han betale ned på huslånet, kan han opplyse.

– Og så blir det noe oppussing. Og en tur til Syden med fammen, sier hun ved siden av her. Så dette kommer godt med. Virkelig kjekt å oppleve, gliser han.

Vi gratulerer begge de heldige vinnerne!

Kveldens tall

Kveldens tallrekke fra Finland så slik ut:

39 - 20 - 38 - 30 - 44

Stjernetall: 12 - 2

Leverer du Eurojackpot fast? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye Lotto-utsikter

Lotto-millionærer er som kjent ikke som andre millionærer. Det finnes mye man kan gjøre med en millionpremie: I den nye Lotto-filmen får man et godt eksempel på nettopp det.

Nye vinnersjanser tirsdag

Allerede tirsdag 27. september er det klart for en ny trekning i Eurojackpot. Førstepremien vil altså romme ca. 307 millioner kroner, mens andrepremiepotten går tilbake til start og anslås å være på ca. 11 millioner kroner. I tillegg har vi den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner som er garantert en spiller, andelsbank eller et andelslag.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler