oddsen

Eliteserien: «Ælv Classico», Molde-RBK og nedrykksdrama

Rosenborg-seier i søndagens storkamp mot Molde og Bodø/Glimt-seier mot Lillestrøm betyr at Glimt langt på vei vil sikre gullet i helgen. I tillegg står mye på spill hos bunnlagene i helgens runde.

TOPPDUELL: Moldes trener Erling Moe under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal tidligere i år. Søndag møtes de igjen. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:17. november 2021Endret:3. januar 2023

Rundens storkamp i Eliteserien er selvsagt søndagens kveldskamp mellom Molde og Rosenborg. Molde har tapt to av sine tre siste og har havnet fem poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

Eliteserien på Oddsen

Rosenborg har heller ikke vært i dytten de siste matchene og har ikke vunnet på sine tre siste.

Det har gjort at trønderne nå er fem poeng bak Viking som ligger på tredjeplass med fire serierunder igjen. Da lagene møttes på Lerkendal tidligere i år, vant Molde 3-2. I skrivende stund er oddsen på Molde-seier 1,72, uavgjort 3,95 og RBK-seier 4,20 (oddsen kan endre seg).

Vinner Rosenborg mot Molde, samtidig som Bodø/Glimt slår Lillestrøm, skal det mye til for at det ikke blir gull-reprise for Glimt.

I vest møtes Viking og Haugesund. Viking kjemper om medalje og ligger på tredjeplass før helgens runde etter en solid høstsesong. Like bra har det ikke gått for Haugesund som har fire strake kamper uten seier.

«Ælv Classico»

I den andre enden av tabellen er det også mye som står på spill. Tabelljumbo Mjøndalen møter Strømsgodset i «Ælv Classico» på Marienlyst.

Bruntrøyene har to poeng opp til Brann på kvalikplass – mens det før helgens kamper er ti poeng opp til Sandefjord som ligger på den siste sikre plassen.

Mjøndalen har én seier på bortebane denne sesongen. Godset er Eliteseriens fjerde beste hjemmelag med åtte seirer, tre uavgjort og to tap. Godset er ikke involvert verken i nedrykks- eller medaljekampen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Seks på rad uten seier

Det har gått lenge mellom trepoengerne for Stabæk i år. Men i forrige hjemmekamp mot Haugesund ble det seier 2-1. Stabæk har samme poengsum som Brann, men har dårligere målforskjell.

Søndag kommer tidligere Stabæk-spiller Christian Michelsen på besøk med sitt Kristiansund. Michelsen & Co har fortsatt mulighet til å ta medalje, men da er de trolig nødt for å vinne i Bærum.

Brann har seks kamper uten seier og skal til Sandefjord som altså ligger på plassen foran, med åtte poeng mer. Skal bergenserne ha noe som helst håp om å sikre plassen, er det bare seier som er godt nok i denne. Vinner Sandefjord, samtidig som Stabæk avgir poeng mot Kristiansund, vil Sandefjord sikre plassen.

Eliteserien på Oddsen

Lørdag:

  • Viking – Haugesund kl. 18.00 (TVNorge)

  • Strømsgodset – Mjøndalen kl. 18.00 (Eurosport Norge) 

Søndag:

  • Bodø/Glimt – Lillestrøm kl. 17.00 (TVNorge)

  • Sandefjord – Brann kl. 17.00 (discovery+)

  • Sarpsborg 08 – Odd kl. 17.00 (discovery+)

  • Stabæk – Kristiansund kl. 17.00 (discovery+)

  • Vålerenga – Tromsø kl. 17.00 (discovery+)

  • Molde – Rosenborg kl. 19 (Eurosport Norge)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler