oddsenfantasytipping

Eliteserien: Ett poeng skiller Glimt og seriegullet

Bodø/Glimt trenger kun ett poeng før de er sikret seriegull denne sesongen. Ender det uavgjort eller med seier mot tabelljumbo Aalesund søndag, er de seriemestere for tredje gang.

TREDJE SERIEGULL: Amahl Pellegrino (t.v) ligger an til å bli sesongens toppscorer i Eliteserien. Søndag kan han sammen med lagkamerat Patrick Berg (t.h) og resten av Bodø/Glimt, sikre klubbens tredje seriegull.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. november 2023

To ganger tidligere har Bodø/Glimt sikret seriegull og avsluttet sesongen på topp i Eliteserien. Nå er bodøværingene nærmere sitt tredje seriegull enn noen gang tidligere.

Med tre kamper igjen av sesongen, kan Glimt bli seriemester allerede søndag, dersom de tar ett eller flere poeng mot nedrykkstruede Aalesund hjemme på Aspmyra.

Søndag 17.00: Bodø/Glimt - Aalesund, kampen på Oddsen

Glimt-bragd i Tyrkia

Torsdag denne uken spilte Bodø/Glimt fjerde kamp i gruppespillet i Conference League, der de borte mot tyrkiske Besiktas kunne feste grepet om andreplassen i gruppa.

Etter drøyt halvtimen spilt, scoret Faris Moumbagna kampens første mål, før samme mann økte til 2-0 noen minutter ut i 2. omgang.

Kampen endte 2-1 til Glimt, som nå har en gylden sjanse til å ta seg videre fra gruppespillet og sikre avansement.

Seieren i Tyrkia er den sjette strake for Bodø/Glimt.

Ett poeng fra seriegull

Bodø/Glimt troner øverst på tabellen i Eliteserien med ni poengs ledelse når det gjenstår tre kamper. Kun ett poeng mangler før Bodø/Glimt er sikret sitt tredje seriegull.

Ender det uavgjort eller med seier til Glimt i søndagens kamp, er det ingen lag som kan ta igjen ledelsen og bodøværingene blir seriemestere, med to kamper igjen av sesongen.

Bodø/Glimt ble seriemestere to år på rad, både i 2020 og 2021. I fjor tok de sølv da de sikret andreplassen i Eliteserien.

Tre måneder uten serietap

Bodø/Glimt kommer fra seks strake seiere i Eliteserien. Forrige serietap kom i toppoppgjøret mot Viking 6. august.

Etter 27 spilte kamper står Glimt med 20 seiere, fire uavgjort og kun tre tap. I tillegg til tapet mot Viking, ble det tap borte mot Strømsgodset og hjemme mot Tromsø.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Farlig nær nedrykk

Aalesund startet årets sesong med fem strake tap, før de overasket med seier mot regjerende seriemester Molde i åttende seriekamp. Deretter fulgte ytterligere tre serietap for laget som nå står med 19 tap på 27 kamper.

I tillegg til å ha seiret mot Molde, har Aalesund vunnet mot Rosenborg, Strømsgodset, Tromsø og Sarpsborg 08. De to siste kampene har endt med tap.

Aalesund ligger helt nederst på tabellen med 18 poeng og risikerer nedrykk. På plassen over med 24 poeng ligger også Vålerenga på nedrykksplass. Stabæk på kvalikplass har 25 poeng i likhet med Sandefjord, som ligger på en foreløpig trygg 13. plass.

Tett kamp om andreplassen

Kun tre poeng skiller mellom Brann på 2. plass, Tromsø på 3. plass og Viking på 4. plass før helgens runde.

Brann ligger best an med 55 poeng. Et poeng foran Tromsø som står med 54 poeng og tre poeng foran Viking som har 52 poeng.

Brann møter Haugesund borte lørdag, mens Tromsø reiser til Skien for å møte Odd. Viking får besøk av Sarpsborg 08 hjemme på SR-Bank Arena.

I tillegg ligger Molde på 5. plass med 44 poeng, og kan i beste fall konkurrere om 4. plassen. Mer oppsiktsvekkende er det at Lillestrøm, som kun er to poeng bak Molde, kan overta 5. plassen. Lillestrøm er også motstanderen når Molde søndag spiller månedens siste seriekamp på hjemmebane.

Eliteserien 28. runde

Slik spilles helgens runde i Eliteserien.

Lørdag

Haugesund - Brann kl. 18.00

Søndag

Vålerenga - Stabæk kl. 17.00

Sandefjord - Rosenborg kl. 17.00

Strømsgodset - HamKam kl. 17.00

Odd - Tromsø kl. 17.00

Viking - Sarpsborg 08 kl. 17.00

Bodø/Glimt - Aalesund kl. 17.00

Molde - Lillestrøm kl. 19.15

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler