oddsenvinnerhistorie

EM-ekspert Myrhol: - De norske gutta kan slå nedenfra

Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol (39) er vår ekspert under håndball-EM som starter torsdag. Dette mener han om Norges muligheter i mesterskapet.

EM-EKSPERT: Bjarte Myrhol er spent foran EM. Den tidligere landslagskapteinen er Norsk Tippings ekspert under mesterskapet som arrangeres i Ungarn og Slovakia.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:12. januar 2022Endret:3. januar 2023

OL i Japan i fjor ble landslagskaptein Bjarte Myrhols (39) siste mesterskap. Etter 19 sesonger på landslaget og over 800 scoringer, takket han for seg. Myrhol bor fremdeles i Danmark etter at han avsluttet klubbkarrieren for Skjern.

Håndball-EM på Oddsen

Myrhol skal være vår ekspert under EM i Ungarn og Slovakia som begynner torsdag. Norge er i gruppe med Slovakia, Russland og Litauen. De to beste lagene går til mellomspillet.

- Trenger mer tid

- Jeg tror Norge går videre fra innledende runde med tre seire. Men jeg har en følelse av at vi ikke kommer til å spille fantastisk håndball. Jeg tror de trenger mer tid på seg. Så jeg håper de spiller på seg sjøltillit og får progresjon. Så kommer mellomrunden, og jeg tror det må være for første gang siden 2018 at Norge ikke er blant de største favorittene. Det tror jeg er helt fint. Jeg tror de norske gutta kan slå nedenfra. Forhåpentlig spiller de på seg selvtillit, og et par av gutta kommer ordentlig i gang. Da kan de ta noen skalper i mellomspillet og karre til seg en plass i semifinalen, sier Myrhol.

- Hva mener du må til om Norge skal komme til semifinalen?

- Vi må ha full klaff. Jeg tror vi må inn i mellomrunden med full pott, og så må vi treffe toppnivået der mot de riktige motstanderne. Det er Norge absolutt kapable til, men jeg er ikke så trygg nå som før EM for to år siden. Da var jeg ikke i tvil om at det ville bli semifinale, men den følelsen har jeg ikke nå, påpeker Myrhol.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Ser outstanding ut

Den tidligere landslagskapteinen synes det er ett lag som skiller seg ut fra de andre - og det er Danmark. De er favoritter på Oddsen med 2,10 i odds på dansk seier, deretter følger Frankrike 6,60, Spania 7,20, Sverige 7,20, Ungarn 10,00, Norge 12,50, Tyskland 25,00, Kroatia 30,00, Slovenia 30.00 og Island 50,00.

- Danskene ser helt outstanding ut. De er en klar favoritt, med Frankrike hakk i hæl. Så er det en gjeng bak de to med Sverige, Ungarn og Spania. Norge er også med her. Jeg tror Ungarn vil gjøre det bra på hjemmebane. Når det gjelder Sverige, har de fått til noe ordentlig bra der over grensa. De har fått opp mange gode håndballspillere som kjemper sammen og vil det samme. Felix Claar var egentlig et ubeskrevet blad som gikk rett inn i verdenstoppen, sier Myrhol.

- Covid snur alt på hodet

Han tror også koronasituasjonen vil ha innvirkning på EM. Allerede før mesterskapet har startet har nasjoner som Sverige, Danmark og Frankrike hatt flere stjerner ute med korona. 

Håndball-EM på Oddsen

- Covid snur alt på hodet. At det ikke blir smitte i dette mesterskapet, er helt utenkelig. Det handler om å begrense smitten, det kommer til å bli avgjørende. Det er nesten kun Danmark og Frankrike som har brede nok tropper til å takle det. Ellers vil alle bli skadelidende hvis de får noe smitte. Norge er kjempeutsatt, men heldige som har med seg et enormt medisinsk støtteapparat på tur, sier Myrhol, som fremdeles bor i Danmark etter at han la håndballen på hylla.

Håndball-EM på Oddsen

Slik spilles Norges kamper i EM:

  • Torsdag kl. 20.30 Norge – Slovakia (TV3)

  • Lørdag: kl. 20.30 Norge – Russland (TV3)

  • Mandag kl. 20.30 Litauen – Norge (TV3)

 

Kampene sendes på TV3.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler