oddsen

EM-ekspert Oftedal Sagosen: - Norge tar gullet

Vår håndball EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen spår et særdeles jevnt mesterskap. Hun mener Norge vil stikke av med gullet, selv om flere sentrale spillere er ute.

FAVORITTER: Norsk Tippings EM-ekspert Hanna Bredal Sagosen (t.h) mener Norge er favoritter i EM. Til venstre: Stine Bredal Oftedal, og i midten Vilde Ingstad.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:2. november 2022Endret:3. januar 2023

Norsk Tippings EM-ekspert er Hanna Oftedal Sagosen. Den tidligere toppspilleren er lillesøsteren til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal - og er gift med herrelandslagets store profil Sander Sagosen.

Fredag kastes håndball-EM i gang. Norge er i pulje med Kroatia, Sveits og Ungarn.

Norges første kamp er fredag klokken 20.30 mot Nederland.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fire spillere ute

- Forskjellen fra tidligere år er at mesterskapet går i november, og håndballjentene får ikke spilt jula inn som vanlig. I mine øyne blir denne turneringen mer åpen enn noensinne. En vanligvis sterk medaljekandidat som Russland er ikke med, Norge har tre sentrale spillere ute med graviditet (Sanna Solberg Isaksen, Kari Brattset Dale og Camilla Herrem) og det har vist seg at flere nasjoner har jobbet godt de siste årene, sier Hanna Bredal Sagosen.

Heller ikke sentrale Veronica Kristiansen er med i EM. Hanna Bredal Oftedal tror det norske laget uansett er godt nok til å hente hjem EM-gullet.

- Kanskje blir det jevnere enn på lenge? Likevel holder jeg en knapp på Norge som mine egne favoritter, men de trenger ikke nødvendigvis ha et like klart favorittstempel som tidligere. Nye og yngre spillere har kommet inn i troppen og det blir spennende å se hvordan Thorir og co. Klarer å implementere disse. Det har skjedd generasjonsskifter tidligere, men Norge har likevel gode tradisjoner med å slå godt fra seg, sier hun.

Dette er Hanna Bredal Oftedals medaljetips:

1) Norge

Norge har som sagt lange tradisjoner med å gjøre det godt i EM, og jeg tror heller ikke dette blir et unntak. Til tross for mange nye i troppen har Norge likevel noen av verdens beste spillere i flere posisjoner, mange som spiller i store toppklubber i Europa samt i mine øyne, det desidert beste keeperteamet. Det var et varierende spill i sist helgs Golden League, hvor de blant annet gikk på et tap mot Nederland. Til tross for dette har jeg troen på at Norge kommer til å spille seg i bedre og bedre form gjennom mesterskapet. Det samme skjedde i sist års VM, hvor de startet trådt, men endte opp med å vinne mesterskapet.

2) Nederland

Nederland viste gode takter i treningsturneringen i Danmark sist måned, og igjen i sist helgs Golden League i Stavanger. Med et godt midtforsvar og en av få nasjoner som kan matche Norge på fart tror jeg Nederland kan nå langt i denne turneringen. Den svenske treneren ser ut til å ha gitt en godt giv og har fått fart på et aggressivt forsvar som blir vanskelig å score på. Med Tess Wester ute med graviditet er jeg dog usikker på om de kan ta seg helt til topps med keeperparet de nå har, til tross for at disse kan stå svært godt i enkeltkamper.

3) Frankrike

Frankrike mener jeg de siste årene har hatt den breieste troppen, og har det kanskje også dette mesterskapet. På benken har de en gammel ringrev i Olivier Krumbholz. Dette er kanskje det laget som rullererer desidert mest på spilletid, og har sjeldent en helt klar ener eller toppscorer i laget. I et langt mesterskap handler det om å være frisk og rask så lenge som mulig, da kampene kommer tett, og her tror jeg Frankrike vil ha fordel av rulleringen. Et lite minus var nyheten som kom rett før oppkjøringen begynte, keeper Laura Glauser må stå over mesterskapet grunnet en skade. Det legger mye ansvar over på Cleopatra Darleux som i mine øyne må dra mye av lasset på keeperposten alene, hun kan dog stenge buret fullstendig på gode dager. 

Utfordrere:

Tyskland

Tyskland har de siste årene hatt noe spennende på gang, men har enda til gode å ta det siste steget opp blant de aller beste nasjonene. Dette mesterskapet kan være deres tur. En av deres mest sentrale spillere i Emely Bölk har hatt en godt sesong så langt i ungarske FTC. Tyskland er også et lag som kan stå godt i forsvar og som har godt fart. Det er en relativt ung spillertropp, og derfor kan prestasjonene fortsatt svinge noe, til tross for det har de blitt et år eldre, og mange av spillerne spiller i toppklubber i Europa og har fått mye god erfaring de siste årene.

Slovenia

Slovenia har et veldig spennende lag, med mange spillere som spiller i champions League og toppklubber i Europa. De har hevdet seg godt mot de aller beste nasjonene de siste mesterskapene, men det kan virke som kreftene tidligere har tatt litt slutt. Kanskje er dette mesterskapet hvor Slovenia virkelig tar siste steget opp og har mulighet til å kjempe om medalje.

Danmark

Danmark har de siste årene være offensive og uttalt at de skal være med å kjempe om medaljer. De har dog til gode å nå helt til topps, til tross for at de har tatt store steg de siste mesterskapene. Trener Jesper Jensen ble sist Champions Leauge sesong kåret til den beste treneren og det virker som at de har brukt tiden godt de siste årene og fått en god moral og et tøft forsvar på plass. Danskene har noen sentrale spillere ute med skade, men man så i Golden League i Stavanger at de har en bred tropp med gode linjespillere, og gode skyttere i Anne Mette Hansen og Louise Burgaard spesielt.

Norges kamper:

Fredag 4/11: Norge - Kroatia kl. 20.30 (TV3)

Søndag 6/11: Norge - Sveits kl. 20.30 (TV3)

Tirsdag: 8/11: Ungarn - Norge kl. 20.30 (TV3)

Hovedrunden begynner 10/11. Semifinaler spilles 18/11 - og finalen spilles 20/11.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler